Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich.jestem nowy na forum. posiadam bete 525i. mam następujący problem. Prawie jak wszyscy z obrotami, ale nie tylko na gazie, ale ostatnio na benzynce. moje beta w czasie jazdy po wyrzuceniu naluz trzymała ok. 1000 obrotów. po zatrzymaniu obroty schodziły do normy. teraz, gdy śilnik złapie pełną temperature nia trzyma tych 1000 obrotów. raz 500 raz 750 itp. nikt nie potrafi mi pomoc. na komputerach nic nie wyszło. podmieniałem krokowy, czujniki na kolektorze ssącym, czujnik w puszce filtra powietrza i nic. POMOCY BO OSZALEJE!!!!! Edytowane przez Carol
Opublikowano

u mnie podobna sytuacja wystepowala, kiedy jakims dziwnym przypadkiem "odlaczyl sie" czujnik polozenia przepustnicy

szukabym winy w okolicach przepustnicy - a dokladnie samoczynnym ustalaniu wolnych obrotow

ewentualnie standardowa procedura szukania nieszczelnosci w dolocie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam. szczelność dolotu sprawdzałem. jest szczelny mimo instalacji gazowej. czujnik na przepustnicy też sprawdzałem i jest dobry - po odłączeniu czujnika podnosi obroty a po ponownym zapięciu opuszcza. poczytałem na forum i pare osób podpoiwiedziało ni, że to raczej przepływomierz. może nie pali bardzo dużo ale na dojeździe do świateł głupieje. A!!!! co jeszcze? przy pełnej temp. silnika nie trzyma tych obrotów. jak jest zimniejszy to w miare ok.
Opublikowano
mam tez podobny problem w 325 tylko mi obroty przy falowaniu spadają nawet do 200! ale to po chwili sie stabilizuje do 500-600, mam od niedawna auto i w sumie nie wiem czy to normalny poziom obrotów?
Opublikowano
witam to mogę Ci przyjacielyu powiedzieć, że to nie są normalne obroty. z tego co się dowiedziałem to ten model silnika powinien trzymać 750 - 800 obrotów. sprawdz śrube przy przepustnicy. mam kolege z takim samym samochodem jak Ty. dowiem się i dam Ci znać. Pozdrawiam.acha - krokowy podmieniałem i to samo.
Opublikowano
sprawdziłem nie ma rzadnego podciśnienia. jest ok. pompa daje odpowiedznie ciśnienie, bo tak to maszyna zamiata, ze aż miło :8)