Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami, nie zawsze, przy uruchomionym silniku zwłaszcza na postoju słychać takie stałe "buczenie". Słychać je w kabinie przy zamkniętych drzwiach.... to buczenie jest dosyć "niskie"... Nie każdy od razu je wyczuje... nie ma związku z obrotami silnika - ma "stały" ton, nie ma też związku z wciskaniem sprzęgła... Co to może być? (1.6, m43, compact 95r, ok.180 tys przebiegu)

pozdrawiam ,

Copter

Opublikowano

jeśli to pompa to bliski jej koniec, ale jak bardzo to już tylko od jej widzimisię zależy...

Moim zdaniem pompa jednak bardziej wyje niż buczy - najprościej to otwórz bagażnik, odsłoń zbiornik i usłyszysz czy to ona. Jak nie, to może też być pompa wspomagania. Ta też może wyć, przeważnie wystarczy dolać płynu do wspomagania - w zbiorniku musi być pełno. Jeśli to ona to dolewka i masz spokój... tak więc to też sprawdź.

A poza tym może buczeć też wydech jak się zerwał i rezonuje o podłogę. Najlepiej samemu poszukać - osłuchać co gdzie i jak, bo tak z tego co piszesz to ciężko zdiagnozować- nawet nie napisałeś skąd dochodzi buczenie - z tyłu, przodu, góry - bo może to trzmiele nad bejcą ci latają :mrgreen:

Posłuchaj dokładnie i sam najszybciej znajdziesz kierunek dalszych poszukiwań

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
ostatnio się dowiedziałem że mam pusta puszkę po katalizatorze... a więc może to jakaś nieszczelność wydechu... ale podejrzewam że przy przygazowaniu na biegu jałowym było by słychać zmianę... (buczenie zależało by od obrotów/ilości spalin) ...a może to faktycznie od wspomagania... buczenie raczej z przodu...
Opublikowano
A może Ci buczy nawiew. Ja mam sterowanie elektroniczne i gdy ustawię na najmniejszą moc, to właśnie słyszę właśnie takie delikatne "buczenie"
Opublikowano
raczej wątpię, bo u mnie jest ten starszy manualny typ... nawet nie mam odcięcia dopływu powietrza do kabiny... :?
Opublikowano

Moze jednak to jest nawiew? Mi nawiew czasami buczy. Długo nie wiedziałem co to jest, aż kiedys go wyłączyłem.

Jak bedzie ci buczec to wylącz nawiew całkowicie i wtedy sie przekonasz czy jest jakas zmiana.

Opublikowano
Kolego a możę dzieje Ci sie coś takiego jak mi.... gdy mam włączone światła to słyszę akie cykanie które zależy od tego jak wyreguluję światła....nie wiem o co w tym chodzi i proszę o pomoc... może ktos wie co się dzieje mi z autem...