Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kurde cos sie dzieje z moja bunia.Mam sekwencje prinsa i strasznie faluja obroty na gazie, zreszta na benzynie takze.Wczesniej bylem dwa razy na regulacji ale to tez nic nie pomoglo.Wczesniej falowal tylko podczas jazdy, teraz takze jak stoi w miejscu i jest na luzie.Jesli delikatnie dodam gazu i wcisne sprzegle to obroty spadaja do zera i odbijaja, a na benzynie podczas jazdy, tzn jak hamuje i wciskam sprzeglo to strzalka obrotomierza spada do zera i odbija. Co moze byc przyczyna falowania.Regulacja nic nie pomogla.Czy mozliwe za pada mi sonda, ztego co sie orientuje to w mojej buni sa dwie sondy.Jesli cokolwiek wam moze przyjsc do glowy co to jest i jak to naprawic to napiszcie.Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, kurde cos sie dzieje z moja bunia.Mam sekwencje prinsa i strasznie faluja obroty na gazie, zreszta na benzynie takze.Wczesniej bylem dwa razy na regulacji ale to tez nic nie pomoglo.Wczesniej falowal tylko podczas jazdy, teraz takze jak stoi w miejscu i jest na luzie.Jesli delikatnie dodam gazu i wcisne sprzegle to obroty spadaja do zera i odbijaja, a na benzynie podczas jazdy, tzn jak hamuje i wciskam sprzeglo to strzalka obrotomierza spada do zera i odbija. Co moze byc przyczyna falowania.Regulacja nic nie pomogla.Czy mozliwe za pada mi sonda, ztego co sie orientuje to w mojej buni sa dwie sondy.Jesli cokolwiek wam moze przyjsc do glowy co to jest i jak to naprawic to napiszcie.Pozdrawiam

Na sekwensie nie ma prawa falowac! To jest tylko pure energy :D.

Na II gen beda falowac i nie ma bata. Mozna to tylko zminimalizowac.

Co to znaczy podczas jazdy falowaly Ci obroty? Jak deptales gaz to nie szly rownomiernie - dlawil sie, czy co?

Przyczyn falowania jest mnooooostwo albo i jeszcze wiecej...

Regulacja Ci nic nie da jezeli masz cos uszkodzone - robiles odczyt bledow i reset DME?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano
JESLI TO || generacjia to zapewne masz silnik krokowy do LPG sterowany z emulatora ktory z koleji dostaje sygnaj z sondy i podaje odpowiedni sygnal na nia wina moze byc zacinajacy sie ten silnik krokowy gazu-u mni etak było, ale to bylo u mnie a co u ciebie to wymien filtr gazu, moze jakos wyczyscic krokowy-bo na || gen. LPG gaz leci wlasn eprzez niego