Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj przyjaciel od kilku dni posiada E46 jednak mam kkilka niejasnosci co do uzytkowania autka. E46 320 199r

1. Czy wewnatrz auta jest jakis przycisk a jak tak to gdzie pozwalajacy otworzyc klapke wlewu paliwa ?? Narazie klapke otwieral z zewnatrz recznie ale po jej otwarciu jest tam taki pstryczek ktory wg powinien sam uchylac klapke w celu latwiejszego otwarcia jej.

2. Auto jest z klima bez navi. Po prawej strone panelu od klimy sa 3 przyciski. Pierwszy od gory i trzeci sa jak dobrze pamietam sa od szyb przod i tyl, jednak na 2 jest narysowana taka sniezynka, do czego on sluzy.

Z gory wielkie dzieki za pomoc. Pozdro600

Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano

Witam.

Klapke od wlewu otwiera sie od zewnatrz przyciskajac ja lekko do srodka (lewy jej koniec) wtedy sie wychyla i mozna ja otworzyc.To samo przy zamykaniu.A co do przycisku ze "sniezynka" to wlacza on i wylacza klimatyzacje.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

dzieki za wyjasienie. Wlasnie sie zastanawialem czy klimatyzacja musi chodzic caly czas, teraz juz wiem :)

Pozdro600

Opublikowano
Narazie klapke otwieral z zewnatrz recznie ale po jej otwarciu jest tam taki pstryczek ktory wg powinien sam uchylac klapke w celu latwiejszego otwarcia jej.

"Pstryczek" w gniezdzie wlewu paliwa sluzy do zablokowywania drzwiczek wlewu.

Jezeli drzwi pasazera sa zamkniete to rowniez wlew paliwa jest zamkniety.

Opublikowano
W bagazniku (po prawej stronie w tapicerce) jest tez zielony dzyndzel, polaczony z bolcem blokujacym wlew. Pozwala on na reczne przesuniecie silownika, a tym samym odblokowanie klapki wlewu.
Opublikowano
Chodzi mi o ten "pstryczek" o ktorym Pussy MAster napisal predzej, pomaga on poruszyc klapke tak zeby nie trzeba bylo jej podwazac. A ten o ktorym piszecie to wiem bo mam taki w moje E36 wraz z centralnym. Ale dzieki za info. i za zainteresowanie tematem. Pozdro600