Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ogrzewanie nie działa (wersja z klimą manualną). Chyba że jadę żółwim tempem w korkach (powiedzmy ze 20minut) to wtedy słychać pykanie elektrozaworków i autko grzeje. Przy normalnej jeżdzie ogrzewnie się nie włącza (nie słychać pykania elektrozaworków).

Dodam, że poprzedniej zimy ogrzewanie działało bez zarzutu.

Czy to wina elektrozaworków?? Jak się do nich dostać?? Czy można je jakos przeczyścić??

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
.......a powiedz czy silnik ci sie nagrzewa do temp. roboczej tez w takim zowlim tempie?( jesli tak to wymien termostat-byc moze sie zaciol i plyn krazy non stop ochladajac silnik a co z atym idzie nie masz sprawnego ogrzewania)
Opublikowano

Wskaźnik temp wychyla się do połowy (tak jak zawsze).

Przed chwilą dolałem 2 litry płynu!!! Tylko mam mały problem bo ukręciła mi się zatyczka odpowietrzająca.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
Ja podejrzewam że przez ten uszkodzony odpowietrznik dostaje się powietrze i układ się zapowietrza albo nie trzyma ciśnienia. Napraw ten korek, odpowietrz układ i powinno być ok.