Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przesiadlem sie z e34 na e36 i mam pare pytan i watpliwosci:

1. auto jest ze skrzynia manualna ale ma tempomat jednak komputer (wyswietlacz i przyciski) nie dziala, tzn... po manewrach dzwignia od tempomatu nic sie nie dzieje, dalej... pod pokretlami od nawiewow mam schowek a nizej jakis komputer - wyswietlacz + przyciski powinien tam chyba pokazywac srednie zuzycie paliwa, godzine, temperature oraz jakies komeny tempomatu, jednak ten element jest martwy. Postanowilem go wyjac i tak, idzie wiazka kabli rozdziela sie na dwie wtyczki jedna wchodzi w ow kompuer-wyswietlacz a druga se wisi i nie ma gdzie jej podpiac , moze ktos cos zapierdzielil i dlatego to nie dziala... inna sprawa ze nie mam radia, moze ten wysiwtlacz jakos wspolpracuje z orginalnym radiem radiem?

2. w dziorze od ow radia jest wtyczka od zmieniarki i 2"czincze" ale nie wiem dokad te przewody prowadza, moze mam zmieniacz a o tym nie wiem - choc szanse sa 1 na 100, kto wie gdzie w e36 montowali orginalne zmieniacze cd?

Prosze o pomoc i porady,

nowy uzytkownik e36

Pozdy

Opublikowano

Naprawde nikt nie wie gdzie powinien byc zmieniacz? Jesli tu nikt nie moze mi pomoc to chyba wsieci nie znajde odpowiedzi, pozostaje serwis a z tamtymi to jakos nie lubie rozmawiac.

ps.

Moze choc ktos napisze jakiej wielkosci butla gazowa miesci sie w miescu kola zapasowego w e36

Opublikowano
Troche cierpliwości, nie każdy kilka razy dziennie przegląda forum i nie spodziewaj sie, że od razu będziesz miał odpowiedź. Poza tym postaraj się poszukać we wcześniejszych tematach, dużo było o instalacjach gazowych w tym także o butlach w kole, moze coś znajdziesz.

Jacek

520i e28 1984 r. - już nie mam

Opublikowano

Jesli masz tylko jedno wejscie w BC to najprawdopodobniej masz w tej chwili w aucie uboga wersje BC (pokazuje tylko temp. zewnetrzna i godzine z data). Dwie wiazki ida do bogatszych wersji (i pewnie taka byla tam od poczatku).

Niestety nie wiem czemu w obecnej chwili nic Ci nie chodzi - mozliwe ze wlasnie jest problem z takim dobrowolnym przejsciem ze slabszego BC na lepszy.

Tak wyglada ubogie BC z jedna wiazka przewodow

http://www.wroc-gda.opoka.org.pl/foto/bmw/bc1.jpg

a tak najbogatsza wersja BC z dwoma wiazkami

http://www.wroc-gda.opoka.org.pl/foto/bmw/bc2.jpg

http://www.wroc-gda.opoka.org.pl/foto/bmw/bc3.jpg

Istnieja tez wersje pośrednie ale tam juz nie wiem jak sprawa z przewodami wyglada.

Mariusz
Opublikowano

Jeśli chodzi o temat zmieniarki to powinna być umieszczona w bagażniku, jeśli tam takowej niema to koniec kabelka powinien być umieszczony w miejscu gdzie znajduje się akumulator (w wersji z silnikiem 2.0 i 2.5), czyli w bagażniku po prawej stronie pod plastikowym schowkiem.

Sprawa podwójnego chincha to na mój gust kabel od wzmacniacza do seryjnego audio, ale gdzie on jest niemam pojęcia. Powinien być w okolicach tylniej półki od strony bagażnika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam pytanie ...czy jesli fabrycznie nie ma komputera pokladowego to czy mozna sobie samemu zainstalowac? (np. z rozbitej bmki) chodzi mi o to czy wiazki pod komp sa w kazdej bmce czy tylko w tych w ktorych fabrycznie przewidziano jego instalacje?...z gory dziekuje