Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przednie drzwi pasażera dziwnie mi się zamykają; tzn. trzeba dość mocno trzasnąć żeby się zamknęły... inaczej odbijają... jest to lekko irytujące :P

Wiele ludzi wsiada i drzwi "odbijają" się jak w Wartburgu :D

Co robić?

Pozdrawiam

Opublikowano

Hi MIchael niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale podlacze sie pod watek z drzwiami.

Mianowicie gdzie w tylnych drzwiach jest blokada otwierania drzwi od wewn bo wlasnie przyjechalem z miasta, syn chcial wysiasc z auta a drzwi zablok od srodka, bylo ciemno wiec na marne nie szukalem.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
trzasnąć żeby się zamknęły... inaczej odbijają

... zamek z drzwi jest rochę niżej niż " ucho " na slupku - poruszaj nimi w pionie i patrz na tylejkę na zawiasie czy nie ma tam luzu - wystarczy minimalny luz i pod swoim ciężarem opadają i nie trafiają dokładnie na ucho zamka , można to regulować na zawiasie ale to b. żmudna robota :naughty: ...

Szamil -

a drzwi zablok od srodka

... jak nie masz elektrycznej blokady drzwi to zobacz obok/ pod spodem tego zamka - jest tam taka zapadka którą blokujesz drzwi :cool2:

Michael - idź Ty już choinkę ubierać / możesz to robić w garażu i głaskać swoją bunię ... :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
trzasnąć żeby się zamknęły... inaczej odbijają

... zamek z drzwi jest rochę niżej niż " ucho " na slupku - poruszaj nimi w pionie i patrz na tylejkę na zawiasie czy nie ma tam luzu - wystarczy minimalny luz i pod swoim ciężarem opadają i nie trafiają dokładnie na ucho zamka , można to regulować na zawiasie ale to b. żmudna robota :naughty: ...

Dzięki za odp. :) Drzwi nie są opadnięte; sprawdzałem to jak kupowałem auto; tzn niewiem czy nie są opadnięte ale nie latają ani trochę...

Michael - idź Ty już choinkę ubierać / możesz to robić w garażu i głaskać swoją bunię ... :mrgreen:

Niestety tu gdzie mieszkam na codzień nie mam garażu :(

Choć zaraz po zakupie auta myślałem przeprowadzić się do dziadków żeby samochód miał lepiej :D

Ale wszędzie daleko i internet trudno dostępny :(

Pozdrawiam

Opublikowano

... ja miałem ok 1mm luzu na ośce - też nie telepały ale zamek nie " trafiał " na ucho , czasami odbijał , po regulacji na zawiasie miodzio ...

drzwi "odbijają" się jak w Wartburgu

no patrz Pan a niemieckie ... :mrgreen: :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia