Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Jak i czym wygłuszyć tylne głosniki, ktore są wmontowane w sufit, zeby to sie trzymało?

Jak wiemy wygłuszone głosniki lepiej grają. Moje są wygłuszone, ale... blachą.

Proszę o rady i z góry dziękuje.

Opublikowano
Może jakaś samoprzylepna mata bitumiczna, widziałem kiedyś coś takiego na Allegro. O ile miejsce na głośnik jest zrobione tak, jak w e36 touring to i tak na niewiele się to zda :mad2: . Jeżeli wylepisz dokładnie miejsca pod głośnikiem to stworzysz zbyta małą dla niego komorę. Przynajmniej nie będzie brzęczeć...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem, jak to rozbierałem iw widziałem ,to wyciszanie matą jest nie potrzebne, jeśli wsadzisz jakieś JBL-e czy Blaupunkty minimum 60W na kanał, to grac będzie, problem w tych głośnikach pod sufitem jest jeden, podsufitka !!! to ona nie jest tam niczym przyczepiona i chodzi sobie od ciśnienia jak chce, proponuje wmontować jakieś podpórki między dach a podsufitkę i umocować ją porządnie,,,głośniki grają bardzo fajnie,,, sam tak zrobiłem, pianką i taśmą dwustronnie klejącą,,,,,pozdrawiam
Teraz to ja mam radość z jazdy :)