Skocz do zawartości

E36 318i nierowna praca na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem w moim pierwszym BMW, Jest to 318 z 91r, po zakupie stwierdzilem wystrzaly na gazie przy porzadnym przycisnieciu.

Wymienilem - swiece, przewody,cewke,kopulke,palec, wystrzaly znikly natomiast nie znikla nierowna praca na niskich obrotach , w sumie gorzej chodzi na benzynie niz na lpg, druga sprawa gasnie czasem przy przelaczaniu na lpg, jak przejade sie na zimnym silniku i zgasze go po 300m to czasem mam problem z odapleniem, gdy jezdze na benzynie to przy lekkim przyspieszaniu czuje jak auto przyspiesza i przestaje i tak w kolko ledwo to czuc ale jednak, czuje takze ze nie posiada swojej calkowitej mocy ale moze mi sie wydaje, w miescie pali przy raczej normalnej jezdzie 14l lpg, ale to chyba normalne (automat), na gazie przeciaga, bardzo prosze o jakies rady, sugiestie, z gory dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Wpisz w wyszukiwarke falowanie obrotow i zaznacz opcje 'szukaj wszystkich słow'..

Jest tego duzo, ale najwieksze prawdopodobienstwo jest takie, ze problem tkwi w silniczku krokowym. Przeczysc go WD40 lub czyms podobnym.

http://images3.fotosik.pl/12/e4sdpin4rneszt20.jpg

link do zrob to sam:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=33088

Co do spalania czyli 14 litrow na miescie przy automacie - rzecz normalna.

jak przejade sie na zimnym silniku i zgasze go po 300m to czasem mam problem z odapleniem

To najzupelniej normalne przy instalacjach gazowych..

gdy jezdze na benzynie to przy lekkim przyspieszaniu czuje jak auto przyspiesza i przestaje i tak w kolko ledwo to czuc ale jednak, czuje takze ze nie posiada swojej calkowitej mocy ale moze mi sie wydaje

Przyczyna tego moga byc zanieczyszczone wtryski. Kup preparat do czyszczenia wtryskow?

Breast. Mouth. Waist.