Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie, otwieram maske i slysze miarowe cyk,cyk,cyk...przystawiam ucho do aparatu zaplonowego i cyka (tak chyba ma byc bo prad "chodzi" prawda??), potem przystwiam ucho do listwy z wtryskami, tam tez slychac cykanie, ale troszke glosniejsze i wyrazniejsze...czy tak ma byc??Czy to sa dobre "oznaki"??Bo moze juz zabardzo przewrazliwiony jestem :oops: . Pozatym cykaniem to nic sie nie dzieje, jezdzi jak jezdzil :)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Hmmm, zawory?? :shock: ...kurcze nie wiem wlasnie, ale jak przykladam ucho to tak bardziej z listwy wtryskiwaczy slychac...a gdzies na forum czytalem, ze wtryskiwacze tak wlasnie chodza, ze pracuja i takie cyk, cyk, cyk, cyk slychac :?

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

cykanie LEKKIE zawsze słychać bo pracują wtryski,

przysłuchaj się dokładnie w okolicy łańcuszka rozrządu, w sumie to ciężko jest precyzyjnie określić skąd cyka, jedynie tył, przód, lewa lub prawa strona ale...

pomocna może być zwykła listewka (drewniana) ,przyłuż do obudowy łańcuszka i będziesz wiedział bo zacznie tak charakterystycznie wibrować i dżwięczeć, czym dłuższa tym łatwiej wysłuchasz.

Opublikowano
Generalnie jak pisalem wyzej, jak przystawiam ucho do listwy wtryskiwaczy :P to najbardziej z tamtej strony slychac, ale tak jak piszesz moze to byc tylko zludzenie :? (chociaz mam nadzieje, ze nie)...ale ten test z listewka to zrobie :). Hmmm a jesli chodzi o szczegoly to mam ja oprzec o czolo silnika (tam gdzie lancuszek) a drugi koniec oprzec o chlodnice naprzyklad??

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Noo z doświadczenia powiem tak , że gwarantuje ci że to nie są wtryski :o Odkręć listwe , Weź wężyk Paliwowy jednym końcem przyłóż do wtrysku i drugim do ucha i słuchaj każdy wtrysk pokolej , napewno będziesz słyszał cykanie . Żadne deseczki hehehe ciekawy patent .. :P gwarantuje ci że chodzi o zawory :)

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l

Opublikowano
Sam tak mam , zaczyna mnie to denerwować powoli , wkońcu trzeba będzie to zrobić , wtryski wymieniałem , dalej to samo :lol:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l

Opublikowano
Hmmm, jak na zawory to jest to jakies zabardzo delikatne...mialem golfa II i tam mi juz rzezily zawory, tak wiec mniej wiecej orientuje sie jak chodza takie zawory :P...trzeszcza jak diesle :P...mi sie jendka i tak wydaje, ze to sa wtryski, zreszta szukalem na forum i koledzy wypowiadali sie, ze tak wlasnie wtryski dzialaja...spytalem sie poprostu bo chcialem sie dowiedziec co wy o tym koledzy sadzicie :)...W kazdym badz razie dziekuje Armani, Boggy ...mam jednak nadzieje, ze to NIE sa zaworki :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl