Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wkurza mnie ta ciagla zagadka mojej skrzyni...

wiec zaczne od poczatku...

pewnego dnia uslyszalem zgrzyt na zakrecie..w okolicy skrzyni biegow..komputer nic nie wykazal..okazalo sie ze mam za malo oleju w skrzynie..wiec wymienilem olej razem z filtrem..weszlo 4 litry oleju..po jakims czasie znowu zgrzyt..podjechalem i dolalem znowu olej tym razem 2 litry..ale cos tu jest nie tak bo dzwonilem do servisu i powiedziano mi ze przy wymianie oleju z filtrem 4,5 litra oleju wejdzie.. wiec dochodze do wniosku ze olej gdzies mi ucieka,patrzylem pod skrzynia,ale tam sucho,na laczeniu z silnikiem tez..wiec na laczeniu przewodow z chodnica znalazlem lekkie pocenie sie..moze to jest przyczyna ..

moze ktos spotkal sie juz z takim czyms itp..

ewentualnie moze ma ktos link do schematu budowy tych przewodow itp.. :modlitwa: :modlitwa:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

widzisz i ja tez tak myslalem...nawet mam artykul ze gosc w 740i wlal 7litrow..ale jak powiedzialem to gosciowi z "SAMKO" to byl w lekkim szoku...

stad moje zalozenie ze ten olej gdzies ucieka..

Opublikowano
Przy wymianie statycznej oleju wejdzie ok 4 l. czyli tyle ile znajduje się w misce. reszta ok 4 litrów siedzi w chłodnicy, sprzęgle hydrokinetycznym i samej skrzyni
Opublikowano
w sumie to 9.70L..i cos mi sie wydaje ze mam chlodnice oleju do wymiany.. :cry2: