Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można, ale jest to tylko półśrodek, bo jak się domyślam to faluja ci obroty.

Z odłączonym silniczkiem będziesz miał nieco wyższe obroty i silnik może nieco wolniej zchodzić z obrotów a poza tym wolne obroty silnika mogą się zmieniać w zależności czy silnik zimny czy ciepły. Potraktuj to jako rozwiązanie tymczasowe i znajdż prawdziwą przyczynę usterki.

Opublikowano
Tak faluja mi obroty a po odłaczeniu silnicza uspokaja się ale niewiem czy nie wzrasta spalanie i zauważyłem że koncowy tłumik jest bardzo gorący
Opublikowano
Tak jak juz napisales o silniku krok. to moze wyjmij go u porzadnie wyczysc w srodku( jesli masz gaz to na jego tloczku lubi sie osadzac czarny nalot i przez to nie pracuje nalezycie) ale samo czyszczenie nie zaszkodzi............uwierz
Opublikowano
Wyczyściłem go właśnie i zauważyłem że z boku jest wstępna regulacja zabespieczona klejem do gwintów rozwierciłem to bo oczywiście niebyło szans na odkręcenie tego utoczyłem i nagwintowałem nowy miedziany kruciec.Po zamontowaniu wyregulowałem :shock: natychmiastowa poprawa :cool2: