Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytam i czytam i wiele osob z was ma problemy z obrotami na niewiernym gazie,piszecie ze sprawdzacie szczelnosc,wymieniacie wiele zeczy ktore okazuja sie zle trafione.ilu z was ma gaz i ma te problemy.napiszcie moze jaki macie filtr powierza bo tego nie piszecie a ja wiem ze tu moze lezec problem

wiec jaki filtr stozek czy oryginalny???? :roll: :roll: :roll: piszcie

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano

wlasnie nie wiem jak jest u innych wiec niech sie wypowiedza bo wiem ze obroty skacza przy filtrze stozkowym filtr nie ma xadnej oslony i bierze powietrze cieple albo izimne za duzo go bierze i mieszanka sie pieprzy.wiec piszcie czy macie podobne objawy radze oryginal filter olbo oslonke na stozek ale nie byle jaka :dance:

:dance: :dance:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
ja mam orginalny filtr i wywaliłem silnik krokowy od gazy i nic mi już nie faluje. dodam tylko że była to II generacja założona przez bmw parownik vialle. polecam. a silnik krokowy wywaliłem bo był uszkodzony i nie mogę dokupić takiego jak miałem bo we włoskich instalkach wtyczka jest z dwoma wejściaami a w holenderskich z czterema
Opublikowano

Witam

A ja zafundowałem sobie emulator 4 kanałowy wtrysków i po przełączeniu na gazidło obroty stoją jak zaklęte bez względu na to jaki mam filtr i całą resztę

Naprawdę polecam

Urządzenie niedrogie montaż zajmuje około godzinki a ile radości !!!

Montaż alarmów, blokad, el. szyb BMW i inne TANIO (Możliwość dojazdu) ...
Opublikowano
Witam

A ja zafundowałem sobie emulator 4 kanałowy wtrysków i po przełączeniu na gazidło obroty stoją jak zaklęte bez względu na to jaki mam filtr i całą resztę

Naprawdę polecam

Urządzenie niedrogie montaż zajmuje około godzinki a ile radości !!!

gdzie i zaile kupiles-daj namiary i jak podlaczyc

Opublikowano

produkuje go nasz rodzimy producent firma "Lecho" gdzieś mam namiary tylko poszukać musze kosztuje ok 50 zeta w zależności jaki masz silnik

A co do montażu to bajka:

dwa kabelki pod zasilanie jeden do sondy i cztery do kompa (rozpinamy trwyski) po przełączeniu na gaz komp dostaje sygnały z EMU jakby jeździł cały czs na benzynie

U gazowników znających temat taka przyjemność kosztuje ok 100zeta z urządzeniem.

Chyba ze chcesz zainwestować w porządny kompyter gazowy np. MAXILECHO który ma w sobie to wbudowane koszt z montażem ok 500-600zł Ja taki zamontowałem i jest naprawde wart swojej ceny

Spalanie gazu na trasie w 318 nie przekracza 7-8 litrów a pędze ok 160/h

po mieście 9 i ani grama więcej

Opublikowano
uprzedzam aby samemu przy kompie nie grzebać ja znam temat zakładałem gazidło w autkach przez 3 lata
Opublikowano
produkuje go nasz rodzimy producent firma "Lecho" gdzieś mam namiary tylko poszukać musze kosztuje ok 50 zeta w zależności jaki masz silnik

A co do montażu to bajka:

dwa kabelki pod zasilanie jeden do sondy i cztery do kompa (rozpinamy trwyski) po przełączeniu na gaz komp dostaje sygnały z EMU jakby jeździł cały czs na benzynie

U gazowników znających temat taka przyjemność kosztuje ok 100zeta z urządzeniem.

Chyba ze chcesz zainwestować w porządny kompyter gazowy np. MAXILECHO który ma w sobie to wbudowane koszt z montażem ok 500-600zł Ja taki zamontowałem i jest naprawde wart swojej ceny

Spalanie gazu na trasie w 318 nie przekracza 7-8 litrów a pędze ok 160/h

po mieście 9 i ani grama więcej

no ciekawe............daj jakis link do aukcji

Opublikowano

nawiązując do wypowiedzi Maćka nie jest dobrym rozwiązaniem odpinanie krokówki gdyż to ona steruje ilością gazu jaka dostaje się do silnika. W przypadku jej "wywalenia" ilość gazu jest podawana w trybie jednostajnym a komputer gazowy pracuje w trybie awaryjnym gdyż połączony jest z jednej strony z sondą i na podstawie jej sygnałów wysyła informację do krokówki ustalając mieszankę bogatą lub ubogą

Często owszem uspokaja to obroty ale niekorzystnie wpływa na zużycie LPG lud dynamikę silnika

Opublikowano
nawiązując do wypowiedzi Maćka nie jest dobrym rozwiązaniem odpinanie krokówki gdyż to ona steruje ilością gazu jaka dostaje się do silnika. W przypadku jej "wywalenia" ilość gazu jest podawana w trybie jednostajnym a komputer gazowy pracuje w trybie awaryjnym gdyż połączony jest z jednej strony z sondą i na podstawie jej sygnałów wysyła informację do krokówki ustalając mieszankę bogatą lub ubogą

Często owszem uspokaja to obroty ale niekorzystnie wpływa na zużycie LPG lud dynamikę silnika

wiem że to nie jest najlepsze wyjście ale po prostu nie mogę dokupić krokowca. instalkę sam dostroiłem metodą prób i błędów żeby spalanie wyszło tak ok 10l w mieszanym trybie coby mieszanka nie za uboga bo wiadomo co się dzieje. na razie jest ok ale jak znajdę krokowca w rozsądnej cenie to na pewno założę.

Opublikowano

każdy wtajemniczony gazownik podepnie dowolną krokówkę jeżeli ma pojęcie o tym co robi

Szkoda ryzykować STRZAŁU !!!

w najgorszym wypadku załóż nowy choćby najprostrzy komp do LPG (np. mini LAMBDA firmy LECHO) z krokówką koszt takiego zestawu bez montażu to ok 150zeta a jaki spokój !!!

Opublikowano

.............o w tym momecie ja juz wiem do czego sluzy takie urzadzenei co jest u mnie pod maska :oops: mam taki emulator najwyrazniej

plastykowa obudowa okolo 7cm.7cm z duza iloscia przewodow z ktorych jeden jest wpiety do krokowca , do cewki i innych przewodow :doh: