Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W wyniku 14 - letniej eksploatacji mojego auta skóra na kierownicy już tak się przetarła, że musiałem ją zerwać. Szukam innej, bo za obszycie fachowiec liczy sobie 200 - 230 zł. Ciężko znaleźć coś w dobrym stanie do e32. Mam problem, gdyż upatrzyłem sobie fajną kierownicę od e36 i nie wiem czy będzie pasowała. Czy ktoś przerabiał podobny temat? Kierownice z jakich modeli pasują do e32?

Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam wszystkich fanów BMW.

Opublikowano
Ja na twoim miejscu obszyłbym starą bo z poduszką taniej niż 230 nie kupisz a jak kupisz to pewnie w nienajlepszym stanie a po obszyciu dobrą skóra masz jak nową z fabryki.
Opublikowano
Ostanio słyszałem ze obszycie nową skórą kierownicę to koszta około 30 do 40 PLN i praktycznie nie rózni sie od oryginału (nie wiem nie widziałem ale utwoerdzał mnie w tym jeden gość) - coraz cześciej tak robią handlarze kiedy furka jest na sprzedaż a chcą zatuszować przebieg - mam te informacje właśnie od handlarza i ponoć teraz to juz nagminne ich postępowanie odkad ludzie zaczeli patrzeć na stan kierownicy. Myśle ze jak poszukasz lepiej to własnie będą takie koszta
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Dziękuję za informację, wiem że można za grosze obszyć, ale ja zamierzam zrobić to dla siebie, a nawet na sprzedaż nie wciskałbym komuś kitu. Można kupić też nakładką w hipermarkecie za 15 zł i dodatkowo będzie miała releksujące dłonie wypustki - ale przecież nie tędy droga.

Wiem już że od e36 nie pasuje. Jestem ciekaw jak z e38 i e39. Rozważam też obszycie - ale to bardziej profesjonalne.

Dziękuję wszystkim za informacje i pozdrawiam. :D

Opublikowano

a w piwnicy w garazu lezy ladna skorzana trojramienna od e30 a ty nie chcesz ... :D, ba nawet od golfa II masz .... jakos dopasujemy.

Pozdrowienia...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

elvis;

Gałkę ciągniesz do góry, tylko nią nie kręć bo zetniesz plastikowy ząbek ustalający i będzie potem się kręcić. Uważaj też na swoje ząbki bo gałka może zeskoczyć niespodziawanie.