Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu nie mogę odpalić auta na zimnym silniku. Jeśli temperatura zejdzie poniżej zera to muszę "zakręcić" co najmniej 3 razy aby auto odpaliło. Pompka paliwa na pewno jest sprawna. Carsoft pokazał błąd czujnika wałka rozrządu (vanosa) i błąd przepływomierza. Przepływomierz jest firmy siemens.

Auto to 320i z 93r. (silnik m50)

A teraz pytanie, co obstawiacie ? :D nie sprawny przepływomierz czy ten czujnik ? Pytam bo wole kupić 1 część a nie 2 :mad2:

:D

Opublikowano
A jak jzu odpali to jak auto pracuje? Czy obroty silnika sa stabilne? Jesli tak to stawialbym na VANOS..ale w 100% nie mozna byc pewnym..
Opublikowano
A jak jzu odpali to jak auto pracuje? Czy obroty silnika sa stabilne? Jesli tak to stawialbym na VANOS..ale w 100% nie mozna byc pewnym..

Obroty są stabilne, z przyspieszeniem też wszystko ok :8)

Opublikowano
Skoro pokazuje blad czujnika polozenia walka to imho to bedzie glowna przyczyna dolegliwosci samochodu.

Wydaje mi się że gdyby był uszkodzony czujnik to auto zamulało by na 1 i 2 biegu (miałem tak kiedyś w 328i) :roll:

Opublikowano
Jeśli nie wierzysz w to co komp pokazuje to najlepiej pożycz od kogoś na chwilę przepływomierz i sprawdź czy się polepszy. Ale wydaje mi sie że raczej będziesz musiał w te dwie części zainwestować.