Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano
witam, moja pompa od wspomagania strasznie buczy, szukalem na allegro ale sa tylko do silnikow benzybowych oraz do 325, a do 318 TDS nie ma , czy mozna kupic pompe jakas od innego modelu czy w silniku m41 tylko ta pasuj od tego modelu ? moze mial ktos z tym stycznosc ???

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CF51&mospid=47459&btnr=32_0716&hg=32&fg=15&hl=1

chodzi o ta pompe

myśle że już Ci to nie potrzebne ale ja miałem problem z pompom i wstawiłem do swojej 318tds silnik m41 pompe od 525tds m51 i w sumie żadna różnica tyle że z tego co czytałem to pompa od 525 ma większe ciśnienie w układzie.Może ta wiadomość się komuś przyda :D bym zapomniał :mad2: na jedną rzecz trzeba zwrócić uwage na wielkości śrub weża dolotowego i wylotowego płynu w pompie ja trafiłem na dwie pompy od 525tds które miały inną średnice na śrubach ale wreszcie dopasowałem ta rónica pewnie zależy od rocznika samochodu w sumie to nie problem jak masz też węże od dopasowanej pompy bo wstawić je można razem z pompom ja niestety kupiłem bez węży dlatego musiałem szukać dalej i się udało :dance: .