Skocz do zawartości

Kolektor dolotowy podcieka olejem?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :twisted2:

Jako że moje kombi jest od miesiąca u mnie walczę z nim na wszystkie sposoby, słabo pali (było około -1 st.C) aku nowy, swiece zamówione NGK wiec moze ten problem usunę ale:

zauwazyłem, że kolektor dolotowy ma lekii wyciek oleju :jawdrop: na pierwszej uszczelce patrzac od przodu pojazdu- dziwi mnie obecność oleju w tym miejscuale nie znam jeszcze tego silnika- moze ktoś mi pomóc i rozjaśnić conieco??? :modlitwa:

Pozdrawia...

>TDS bez "S">
Opublikowano
A jaki moze być jeszcze objaw turbiny? Bo raczej nic na to nie wskazuje?? :mad2:
>TDS bez "S">
Opublikowano
Jeśli w kolektorze dolotowym jest olej to dostaje sie tam z padnietej turbiny,bo rozumiem ze olej jest w dolocie?Chyba że nie zrozumiałem o czym piszecie.pozdo
Opublikowano

Tak w dolocie. Ale nie leje się z dolotu olej ciurkiem, z resztą jeszcze dzisiaj to sprawdzę to dokładnie opiszę.

Kolektor ma sześć podkładek, kiedy będę wymieniał świece żarowe to te podkadki też będę zmieniał na nowe, zauwazyłem że spod pierwszej z nich lekko poci się, dociągnołem lekko śrubę ale to samo. Być może to tylko uszczelka.

Czy powietrze w dolocie z turbiny zawiera spaliny lub skąd tam bierze się olej.?

>TDS bez "S">
Opublikowano
Turbina zasysa powietrze z zewnatrz i spaliny wraz z niewielkimy ilosciami oleju z przewietrzania silnika :? I to wszystko laduje do kolektora
Opublikowano
LIS wielkie dzięki- również za podtrzymanie na duchu. Miałeś problem z odpalaniem na zimnym silniku tzn. jak parkuje na noc w ogrzewanym garażu to odpala za 1 razem choc nie jak bęzyna z lekkim przytrzymaniem rozrusznika, ale na zimnym po nocy na 3- 4 razy i musze go przetrzymac na rozruszniku dłużej- jeszcze nie wymieniłem świec więc może to byc przyczyna. Co Ty na to??
>TDS bez "S">
Opublikowano
Calkiem mozliwe ze to swiece, o ile wiem to jest jakis przekaznik czy cos i on odpowiada za ich podrzewanie. Sprawdzales filtr paliwa?? A moze to wina paliwa??
Opublikowano
Filtr paliwa nowy, auto kupiłem 2 mieś temu, powiedziano mi że długo stało nie jeżdżone. Jak zmienię świece i nadal będzie problem to dam znac ale już na priva żeby nie zaśmiecac forum. :D
>TDS bez "S">