Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Włożylem wczoraj płytkę do magazynka, na wyświetlaczu navi pojawil sie komunikat: brak magazynka. Od tego momentu nie moglem juz wyjac magazynka (nie wysuwa się po wciśnięciu zielonego przycisku).

Pomozcie, co robic??

Radio, navi i zmianiarka 6CD, oryginal BMW e46.

Opublikowano
Spróbuj docisnąć magazynek do zmieniarki (tak jakbyś go wkładał). Jak nie pomoże, to trzeba ją rozebrać i sprawdzić co się stało - w tych zmieniarkach zdarza się, że magazynki się blokują w zmieniarce ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Spróbuj docisnąć magazynek do zmieniarki (tak jakbyś go wkładał). Jak nie pomoże, to trzeba ją rozebrać i sprawdzić co się stało - w tych zmieniarkach zdarza się, że magazynki się blokują w zmieniarce ...

Wyjalem zmieniarke i zdjalem z niej obudowe.

Okazuje sie, ze jedna z szeciu "tacek" na plyty, jest aktualnie wysunieta max w prawo, co uniemozliwia wyjecie magazynka. Ku mojemu zaskoczeniu jest to "tacka" bez plyty. Schowac jej nie moge, probowalem na wiele sposobow - jest maksymalnie wyciagnieta i zablokowana. Nad nia znajduje sie teraz caly mechanizm odczytujacy plyte. Chyba skonczy sie wizyta u speca..

Opublikowano

Witam!

Moze juz sobie poradziłeś ze zmieniarką, ale jak nie to chciałem ci tylko powiedziec, ze miałem taki problem i case równiez nie chciał wyjść:x, a stało sie to przez to, ze cały mechanizm z laserem (juz dokładnie nie pamietam) albo kieszenie wchodzą w odpowiednie miejsce... Jeszcze raz :) po sciągnieciu obudowy z przodu i z tyłu w tym samym miejscu (minej wiecej na środku) są takie poziome ząbki, na które wchodzi ów mechanizm, zobacz czy z jednej strony nie jest np: na 3 a z drugiej na 4 ząbku. Wtedy napewno case nie wyjdzie :naughty: ja odgialem jeden z ząbków, case wrocił do położenia i wszystko wrociło do normy :) nie wiem jak jest u ciebie, ale moze ci to pomoze :)

Opublikowano
Witam!

Moze juz sobie poradziłeś ze zmieniarką, ale jak nie to chciałem ci tylko powiedziec, ze miałem taki problem i case równiez nie chciał wyjść:x, a stało sie to przez to, ze cały mechanizm z laserem (juz dokładnie nie pamietam) albo kieszenie wchodzą w odpowiednie miejsce... Jeszcze raz :) po sciągnieciu obudowy z przodu i z tyłu w tym samym miejscu (minej wiecej na środku) są takie poziome ząbki, na które wchodzi ów mechanizm, zobacz czy z jednej strony nie jest np: na 3 a z drugiej na 4 ząbku. Wtedy napewno case nie wyjdzie :naughty: ja odgialem jeden z ząbków, case wrocił do położenia i wszystko wrociło do normy :) nie wiem jak jest u ciebie, ale moze ci to pomoze :)

Dzieki wielkie.

Poradzic sobie nie poradzilem, ale majster wzial 10zl i zmieniarka chodzi jak zloto. :D

• 1 rok później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam!

Dzieki wielkie.

Poradzic sobie nie poradzilem, ale majster wzial 10zl i zmieniarka chodzi jak zloto. :D

Byłeś przy tym? widziałeś co robił?

U mnie właśnie się tak stało i zastanawiam się czy muszę ją rozkręcić, czy nie...

EDIT

Dobra... rozkręciłem i poprawiłem...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png