Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Czy ktoś może sie orientuje gdzie można sprawdzić czy wał jest wyważony i jeśli zajdzie taka potrzeba od razu go wyważyć?

Z gory dziekuje za pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Byłem wczoraj w tym warsztacie. Ale ku mojemu rozczarowaniu wał nie okazał sie sprawca mojego nieszczescia. Wszystko jest OK. Usługa sprawdzenia kosztowała mnie 40 zł natomiast gdyby trzeba było go wyważyć musiałbym zapłacić ok 150 zł.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Heja ;-)

Do Szwed: czy możesz napisać na czym polegało sprawdzenie wału za 40 zł (czy zawiozłeś wymontowany wał czy sami demontowali) ???

Dzięki pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano

Witam

Sprzewdzenie polegalo na ustawieniu tylu samochodu na kozłach i sprawdzeniu krecacego sie wału takim dziwnym przyrzadem. Koles wlazl do kanalu, kazal wprowadzic silnik na wybrane obroty, przy ktorych wedlug nas wystepuje bicie, i dotykal takim urzadzeniem wal. I to wszystko. Adresu warsztatu nie pamietam, wiem tylko ze byl gdzies w Ząbkach.

Pozdrawiam

S