Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie odnosnie akumulatora.Kupiłem miesiąc temu nowy akumulator ,,centra,,-72Ah-690moc rozruchowa.Auto nie było uruchamiane tylko 12godzin,dzisiaj godzinke temu wchodze do auta próbuje uruchomić a tu nic,tylko deska rozdzielcza sie pali,kontrolki światła równiez są ale pstryka jak próbuje zakręcić.więc od brata przez kable rozruchowe uruchomilismy i jest narazie wporządku.Idę jutro z reklamacją tylko mam obawy.Może cos jest nie tak z instalacja za duzo prądu pobiera.Auto stało na dworzu nie było zbyt niskiej temperatury i troche sie martwie.Jesli nie bedzie to wina akumulatora,co mogło i może powodować rozładowanie?wczesniej auto stało 2dni nie uruchamiane i akumulator sie nie rozładował co prawda auto było w garażu i jest garażowane nie ma dnia zebym nie stawiał go do garażu,eraz przyjechałem do rodziny i niestety stawiam pod blokiemMoze sa jakieś częsci w aucie o których nie wiem które moga rozładowywać akumulator?Wszystkie światła były wyłączone.Nie mam pojęcia dlaczego tak sie stało.Co o tym myslicie?pomózcie.Z góry dziękuje i pozdrawiam
Opublikowano
witam! tym sie narazie za bardzo nie przejmuj bo przez ostatnie kilka lat w stecz to z akumulatorami centry nie jeden mial taki problem,stawiam tu na wadliwy akumulator 99% :cool2: sprawdz w instrukcji czy odpowidniej mocy zalozyles akumulator, w tym nie slucha nikogo :nienie: najlepiej sprawdzic.
BMW 320 E36