Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam wszystkich serdecznie! Jestem nowym użytkownikiem waszego forum, który niestety nie posiada jeszcze najlepszego samochodu na świecie jakim jest BMW.

Właśnie zamierzam kupuić upragnione cacko i właśnie dlatego zwracam sie do was o pomoc. Znalazłem na allegro coś takiego:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1955747

prosze powiedzcie mi na co mam zwrocic uwage przy kupnie tego samochodu i czy warto!?

Co myślicie o tym silniku bo powiem szczerze ze szukałem 1.8ti 140KM lub is w coupe.

a o tym silniku nie wiele wiem i nawet nie wiem ile to mam mocy :(

Z góry dziękuję za wszystkie wasze opinie i POZDRAWIAM!!!

Opublikowano
dlaczego szukasz Compacta-to raczej dla kobiety

To zabrzmiało cokolwiek szowinistycznie :think: :wink: :mrgreen:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
dlaczego szukasz Compacta-to raczej dla kobiety

To zabrzmiało cokolwiek szowinistycznie :think: :wink: :mrgreen:

faktycznie uzywajac okreslania dla kobet robilem to z mala doza obawy-co by nie urazic nikogo, lecz z 2 strony takie jest wlasnie okreslenie-moja siostra ma Compakta :lol:

Opublikowano
Ja rowniez uwazam,ze compact to auto dla kobiety :D A poza tym wyglada jakby jakis TIR wjechal mu w tylek :D Choc o gustach sie nie rozmawia :D Kolego jak chcesz miec sportowy wyglad kup sobie coupe i z silnikiem 1.8 is a najlepsze silniki to 6-cylindrowe.Na Twoim miejscu dorzucilbym pare tysiaczkow i kupil e 39, chyba, ze chcesz e 36 takie drogie to Twoj wybor.Pozdro
Opublikowano
Przyjrzalem sie dokladnie temu BMW compact i jesli Ty chcesz wydac tyle kasy na to auto to cos z Toba nie tak :D Uzbieraj jeszcze troszke kaski i kup sobie e 39 lub e46.
Opublikowano
rozmawiałem ze sprzedającym i powiedzial ze odda za 20tys.

:jawdrop: 4 tysiące przez telefon! Gratuluję, na miejscy powinieneś zbić do 12 tys :)

Opublikowano
a na co mam zwrócić szczególną uwagę przy kupnie i czy możecie mi powiedziec cos wiecej na temat tego silnika, ile koni i ogolnie jak sie sprawuje, czy jest awaryjny w jakis szczegolny sposob i jak z czesciami bo nie wiem czy one jest typowym silnikiem BMW bo zmylilo mnie oznaczenie 316 a pojemnosc 1.9???
Opublikowano
za tę kasę to można kupić 323ti !!! Więc jak cię stać na większe opłaty i troszkę więcej paliwa to poszukaj tej mocniejszej wersji. Osiągi nieporównywalnie lepsze.
Opublikowano (edytowane)

nie sluchaj ych co maja duze motory-znaczy zawsze kazdy ci powie ze jego najlepszy

1.9 wydaje mi sie ze jest tam na bank 1.8ti( pomylil cos chyba bo jest tam dokladnie 1895 ccm wiec tez pisza ze 1.9)ten silnik jest powaznie dobry tak wiec badz spokjny, a koszty jak to koszty raz sa wieksze a czasem nie-nie ma co porownywac bo porownuje sie identyczne auta. ze 140 KM bedziesz "darł opony" pojedz i zwroc uwage na wszytsko jak przy kazdym aucie czy silnik pracuje rowno, nie zyga olejem, stan zawieszaenia i blacharki -moze sie uda cos jeszcze utargowac-a cena spadla bo sprzedajacy wie ze Compakty sa mniej chodliwe niz inne wersje nadwoziowe

Jedz. zobacz a nie gdybasz...........

Edytowane przez czestek1
Opublikowano
a na co mam zwrócić szczególną uwagę przy kupnie i czy możecie mi powiedziec cos wiecej na temat tego silnika, ile koni i ogolnie jak sie sprawuje, czy jest awaryjny w jakis szczegolny sposob i jak z czesciami bo nie wiem czy one jest typowym silnikiem BMW bo zmylilo mnie oznaczenie 316 a pojemnosc 1.9???

Nie 316, a 318 - pojemność jest 1895 cm^3 - to jest silnik 1.8is 16 zaworowy - czyli to jest 1.9, ale takie oznaczenie nieładnie wygląda, więc jest 1.8 - ma 140 koni co daje już przyzwoite osiągi. To tak jak 323 ma pojemność 2494 cm^3 :lol:

Na co zwrócić uwagę - masz link w mojej sygnaturce - chyba jeszcze działa :lol:

Opublikowano

Nie 316, a 318 - pojemność jest 1895 cm^3 - to jest silnik 1.8is 16 zaworowy - czyli to jest 1.9, ale takie oznaczenie nieładnie wygląda, więc jest 1.8 - ma 140 koni co daje już przyzwoite osiągi. To tak jak 323 ma pojemność 2494 cm^3 :lol:

Na co zwrócić uwagę - masz link w mojej sygnaturce - chyba jeszcze działa :lol:

Z tego co ja wiem to nie ze zle wyglada tylko seria 3 przeszla lifta w 1995 i zaczeli produkowac zamiast 1.8 silniki 1.9 ktore maja troche minimalnie lepszy momet

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Jak mozna przez telefon zjechac 4 tys. powtarzam ! Kup sobie cos innego za ta kase. Jesli cena 24 tys Ciebie nie zmartwila to za ta kase mozna miec cos naprawde fajniejszego.No chyba ze sie na ten model uparles :D
Opublikowano

tak jak mi doradziliscie odpuscilem tego compacta

a co myslicie o 325tds? jakie sa opinie o tym silniku i na co trzeba zwrocic szczegolna uwage oczywiscie oprocz turbiny?

dzieki za ewentualne podpowiedzi!!

Opublikowano
Zwroc najwieksza uwage na przebieg.Jesli nie ma udokumentowanego przebiegu to od razu odpalaj takie diesle :D Cena tez nie moze byc okazyjna bo nie ma tanich dobrych diesli.Pozdro
Opublikowano

calkiem przyjemny :D

w rezerwa traktuj ten stan bezwypadkowy i przebieg

do Płocka w sumie nie jest daleko, wiec obejrzec warto....

mile niespodzianki sie zdarzaja

wracajac do tego poprzedniego - 4 tys znizki przez telefon to podejrzana sprawa