Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

i jak przystało na moje szczeście po 2 dniach od zakupu BeeMKi zapalił sie na wyświetlaczu bład FUEL INJECTION SYSTEM..... :mad2: kto wie co to jest i czy można z tym śmigać. nie zauważyłem jakiś zmian w pracy silnika.

BMW 730d e-38

Pozdrawiam

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano
Komunikat nie wyskoczył przypadkiem tuż po tankowaniu :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Dobrze byłoby zalać ON z innego źródła.

Plus depresator, żeby ewentualną wodę z baku usunąć.

(To tak do wiadomości innych, bośmy sobie już na GG pogadali).

Może pomoże.

A jak nie, to będziemy ciągnąć wątek dalej.

Chociaż błąd w pamięci diagnostycznej pozostanie, nawet jeżeli komunikat zniknie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

dzisiaj problem sam zniknął. po prostu juz nie wyświetla takiego komunikatu. :? sam nie wiem co o tej usterce myśleć.. w mikołówie na reymonta powiedzieli żeby to paliwo wyjeździć i zalać innego (po moim pytaniu czy to może być wina ON) jeśli usterka minie to ok. wuj ma 530d kupował nówkę z salonu i powiedzieli mu zeby tankować na porzadnych stacjach. nigdy ale to nigdy mu taki problem nie wyskoczył. Hmmm żby paliwo z shella było trefne ?? coś mi sie wydaje że to raczej inny problem.

Jakieś sugestie drodzy użytkownicy?? Może ktoś miał podobny problem i udało sie zdiagnozować ustrkę..?? ja osobiście podejrzewam wtryski... coś chyba z nimi nie tak... silnik w czasie przyspieszenia dziwnie klekocze.. choć słychać to naprawde minimalnie...

Pozdrawiam

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!