Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem kupić autko teraz na jesień ale dałem sobie spokój z różnych powodów i odstawiłem ten temat na wiosne .

Zawsze miałem niby dobre autka ale coś gdzieś jednak nie grało i tym razem powiedziałem sobie że ma być tip top 1 reka z małym udokumentowanym przebiegiem , bezwypadek i w ogóle cacy autko na min 3-4 lata .

Przegladając na bierząco niemieckie oferty stwierdzam że u nich w cale nie duzo lepiej o dobrą sztuke niz u nas .

O autach ze szwajcari coś tam gdzieś tam się słyszało ale nigdy tym tematem bliżej się nie zainteresowałem ... do dziś . Od niechcenia wlazłem na autoscout24.ch i szok - prawie każda jedna sztuka to malinka , bynajmniej na fotkach i według opisów . Ale średnio 1,5 do 2 razy drozsze niż w rzeszy .

I teraz pytanie - kto z was ma doswiadczenie z autami ze szwajcarji , w szczególności oczywiscie z BMW ? Warto ?

Mam na mysli E-32 do 92roku czyli klasyczne R6

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Jak chcesz to mozesz sobie jakas beemke poszukac w lub kolo Genewy (Geneve, Lausanne) i bym mogl ja dla ciebie zobaczyc. Generalnie auta w komisach tutaj sa w dobrym stanie i nie koniecznie trzeba w ASO kupowac zeby miec pewnosc ze jest wszystko OK. Tez maja troche nizsze przebiegi, ale to nie jest regula. Ale, w Genewie sie troche mniej przejmuja o zadrapania np. zderzakow i inne takie sprawy... Jesli chodzi o stan techniczny to tez sie zdazaja graty... dlatego po prostu trzeba z bliska pomacac...
Opublikowano
ma być tip top 1 reka z małym udokumentowanym przebiegiem , bezwypadek i w ogóle cacy autko na min 3-4 lata

Znalezc E32 z pierwszej reki z M30-tka pod maska bedzie BARDZO trudno :shock:

Opublikowano

TurboDiesel530d > dziękuję ci za oferte i na pewno się odezwę jezeli zainteresuję się autem z twoich okolic .

jack325e > to wcale nie jest wyczynem , przejrzyj oferty na autoscout i mobile .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
  • 1 rok później...
Opublikowano
Koledzy dołącze się do tematu bo noszę się z zamiarem sprowadzić sedana 330d z 2004r w m-pakiecie i widzę ,że w CH jest ich sporo, rozbieżność cen duuża.. a jak waszym zdaniem ile za takie auto warto dać i jak jest z tym cłem czy dużo by od takiego auta wyszło?
Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano

mam siostrę w CH i tak sobie pomyślałem,że czemu by nie wziąć coś od nich :wink:

a co do papierów to wszystko tak jak e UE ?

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam siostrę w CH i tak sobie pomyślałem,że czemu by nie wziąć coś od nich :wink:

a co do papierów to wszystko tak jak e UE ?

Szwajcaria to nie UE więc przepisy są inne ale jakie nie mam pojecia.

Opublikowano

Szwajcaria to nie UE więc przepisy są inne ale jakie nie mam pojęcia.

Szwajcaria to rzeczywiście nie UE ale poprzez wszelakie umowy między tym krajem i wspólnotą formalności są takie same a cło = 0%.

Opublikowano
autoscout to w większości handlarze na mobile również :wink:

strona z ogloszeniami to tylko medium, jak gazeta czy slup na poczcie. zazwyczaj w handlu siedza 'w wiekszosci handlarze', obojetnie czy to ebay, mobile, autocout, allegro, gielda czy pastwisko. a ogloszenie moze wystawic kazdy, a dane kontaktowe sprzedajacego sa jawne wiec o co chodzi.