Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zastanawiam się nad kupnem drugiego auta dla zony (a pewnie tak naprawdę dla siebie). Mam e36 compacta i na razie nie chce go sprzedawać. Z oczywistych względów myślę o e46 w tej samej wersji, ale żona truje o audi. Czy ktoś ma jakieś rozeznanie w obu modelach i mógłby co nieco poradzić (w merytorycznym sensie proszę). Swoją drogą jeździłem przez miesiąc e46 compact i niestety byłem troszkę zawiedziony.

Pozdrawiam.

BMW - Best of My Women
Opublikowano

witam

więć oba autka bardzo podobne ale, chyba audi jest ładniejsze hmm napewno kobietom sie podoba, na temat Compacta E46 sie nie wypowaidam, bo nim nie jezdziłem i tyle, niech sie wypowiedzą użytkownicye a kilku chyba tu jest :)

Co do Audi moja kuzyna ma A4 2,0 TDI 2005 rok 140 Ps, no i ma same z nim problemy :(, autko kupione w salonie bezwypadkowe teraz ma ok 50000 km, serwisowane

Przygody się zaczeły dość szybko już po ok 10000 km, zaczeło ubywać płynu

chłodzącego, autko kilka razy w serwisie i nic nie wiadomo, wogule serwis to całkowiata kicha, dopiero drugi serwis zdiagnozował usterkę: pęknieta głowica, wymieniono na gwarancji, ale chyba coś spaprano bo znów autko było w srwisie i to samo ehh :) gwarancji już nie ma i kuzyna musi partycypowac w kosztach !!! Maskara dodam iż oprócz tego A3 kupili jeszcze A4 1,9 TDi i spisuje się bez zarzutu, podobno silniki 2,0 TDi miały wadę fabryczną

Co mi się podoba w A3

-stylistyka, ładny kokpit

-dobra dynamika 2,0 TDI

-dobre zachowanie w zakretach

-ekonmiczny

Wady

-duży hałas wewnątrz jak na autko za 100000 zł

-troszke za twardy ale to już kwestia gustu

-mała szyba z tyłu (brak parktronica w standardzie)

pozdro Tomek

ps

wada

napęd na przednią os he he :)

-ubogie wyposazenie standartowe

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)