Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauwazylem ze na jednym drazku kierowniczym mam luz i chce go wymienic.

Mam wiec w zwiazku z tym 2 pytania:

1. Czy moge wymienic drazek tylko z jednej strony czy z jakichs powodow lepiej oba ?

2. Ma ktos jakies zdanie na emat wyrobow firmy NK Germany ? Znalazlem takie drazki w cenie 90 zł za szt.

Pozdrawiam

Opublikowano

po co Ci drugi wymieniać,jak jest jeden luźny to się wymienia jeden,tak samo jak z końcówką drążka.

Drążek kierowniczy z końcówką:

LEMFORDER 180zł

DELPHI 95zł

FEBI 125zł

MOOG 120zł

Sam drążek kierownioczy

LEMFORDER 100zł

DELPHI 40zł

MOOG 62zł

A firmy NK nie znam,nigdy o niej nie słyszałem,nawet w tych hurtowniach co się zaopatrujemy jej nie ma.

Potym zabiegu będziesz musiał zbieżność ustawić.

Opublikowano
Cóż Marcin nic dodać nic ujać,ale chciałbym napisać że wymiana jest dziecinnie prosta i jak wiesz jak trzymac klucz to sobie poradzisz,poza tym widziałem na Allegro końcówke za 3 dychy i była to jakać firmówka.pozdro
Opublikowano
Wymienić to pewnie,że pryszcz,ale później trzeba i tak na zbieżność jechać.Bo jak samą końcówkę się wymienia,to robi się na tzw. suwmiarkę i ilość wkręcen i wykręceń.I przeważnie to dobrze wychodzi-jeśli końcówka jest oryginalna(czyt z tych lepszych firm-wtedy te końcówki mają taki sam wygląd i wymiary)
Opublikowano
Zbieżność oczywiście tak ale mam wujka co w S klasie zbieżność ustawia na deske(przykłada deske koło tył-koło przód) i jest szcześliwy że zaoszczedził 2 dychy,czego oczywiscie nie polecam.pozdro
Opublikowano
Ma ktos jakies zdanie na emat wyrobow firmy NK Germany

.... ja mam zdanie i to bardzo dobre - wysoka jakość wyrobów a relatywnie niska cena - to niemiecko - fińska korporacja ,od 64 roku tłucze części do zachodnich i japońców na całą Eropę , posiadają wszystkie certyfikaty jakie są możliwe, jedyne czego nie posiadają to ... reklamy - można sprawdzić :

http://www.nk-autoteile.de/

* - w zależności od typu i wyposażenia