Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie moge tego zniesc krence silnikiem jak zalapie to chodzi a jak nia to robi wrym i gasnie i tak pare raz i jak zlapie to chodzi wymienilem przewody swiece kopulke i pazur i nie mam zielonego pojecia co to moze byc prosze pomuszcie z gory dziekuje :modlitwa:
Opublikowano

Głównym podejrzany to czujnik temperatury silnika.

Ale nie wskaźnik temperatury, tylko czujka wkręcona w silnik.

Ten czujnik daje cynk układowi wtryskowemu, że powinien podać zwiększoną dawkę benzyny do uruchomienia zimnego silnika.

Jeśli czujnik jest padnięty, to wtrysk "nie wie", że powinien włączyć "ssanie".

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Witam.Ja mam podobny problem. Ale nie zawsze tak jest czasem zapali odrazu a przewaznie jest tak ze dlugo kreci lub za drugim razem odpala.Jesli moze to bys ten czujnik to w ktorym miejscu on sie znajduje? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Opublikowano
sprawdziłeś zawór dodatkowego powietrza (silnik krokowy) ?? czy jak otworzysz przepustnice do połowy to zapala normalnie ??
Opublikowano
sa tam dwa czujniki jeden niebieski z dwoma bolcami a drubi ciemno czerwony z jednym bolcem to ktory jest od ssania a co chodzi osilniczek krokowy to dobrze dziala z gory dziekuje :modlitwa:
Opublikowano
stokrotne dzieki za ta imformacie mam jeszcze taki problem z luzem na skszyni przy dodaniu bazu iujeciu jak sie jedzie to cis psztyka sprawdzalem puosie most jest ok tojest luz w skszyni jak morzna sie go pozbyc bo juz niemoge zmiesc tego stukania da rade to naprawic :cry:
Opublikowano
moze to nie byc wcale skrzynia ja miałem tez cos takiego i jak sie pozniej okazało to stuki byly od walnietej tuleji na wachaczu(tej co włazi w karoserie).pozdro
Opublikowano
gumy na tylnej belce mam ok bo niedawno zmienialem tojest taki metaliczny dziwiek stukania naprzyklad jak ruszam detikatnie do przodu puszcze gaz i dodam gazu czy ktos juz to naprawial prosze o pomoc