Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam nastepujacy kłopot zrobiłem sobie ringi do mojej e30 i gdy prubowałem rozdzielic szkło od reflektora przy pomocy opalarki to mi szkło pekło a podgrzewałem powoli i długo po sciagnieciu resztek szkła prubowałem dla testu podgrzac sam klej grzale grzalen i nic . i mam pytanie czy znacie jakis sposub na sciagniecie tych szkieł bez ich tłuczenia czy musze se kupic nowe szkła i stare potłuc zeby włozyc te ringi a ta opcia mi sie zbytnio nie podoba

prosze nie pisac odpowiedzi takich kup se orginalne reflektory z ringami

po co to wkładasz

itd

Opublikowano
spoko, trzeba tylko opalarka dluzej opalac.dobrzez opalales ale za krotko.pod wplywem temperatury klej sie wkoncu skruszy.trzeba opalac pare minut boki i pare razy od gory na brzegach.oczywiscie bardzo delikatnie podwazac cienkim nozykiem.soczewka odchodzi w 2-3 minuty ale z dlugimi trzeba troche powalczyc i nic na sile,wiecej cierpliwosci :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pewnie masz lampy Helli te jest dużo trudniej rozklec, Boschowskie idą dosyc łatwo, podgrzewaj głównie ten metalowy rant a przy soczewkach ja wydłubałem ten klej wąskim zagiętym nożem. Powodzenia i dużo cierpłiwości.[/img]