Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Obecnie mam dośc potężne kapcie 225/45/17 i mieszczą się bez problemu. Mam akurat tanie zimówki całe koła 195/65/15 w super stanie i nie wiem czy kupić bo nei wiem czy to się nadaje. Oczywiście felga dobra, rostaw 4x100, ale chodzi mi o wielkość takiego koła, czy licnzik nie będzie kłamał itp. Bo przyłożyłem do załozonej na samochodzie 17" i wyglądają że sa podobnej wielkości.
Opublikowano

klamaniem sie nie przejmuj troche ci bedzie zanizal z tego co wiem bo to jest chyba za duza srednica zaraz pojde i obczaje u siebie...........

tak troszke za duze, ja mialem ostatnio zalozone 205/60/15 i kantowalo jakies 10km przy setce wiec niewielka roznica, berdziej zwroc uwage czy w nadkola sie zmieszcza i czy nie bedzie ci nic trzec. pozdro

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

Z licznikiem nie ma problemu, on mi w sumie nie jest potrzebny :twisted: , chyba że przejeżdżam przez fotoradar albo obok Panów fryzjerów z suszarką, wtedy musze wiedzieć ile jade :twisted: :twisted:

Obliczyłem. Te 15 mają mniejszą średnicę o 2,5 cm niz moje obecne koła, więc elegancko :)

I chyba po zimie sprzedam któremuś z klubowiczy moje obecne koła, a podobają się one każdemu kto widział mój smaochód :mrgreen: (dostałem już dobrych kilka PW z ofertą zamiany/kupna) i kupię właśnie takie same 15 ale zimowe. Duże koła mi nie podchodzą, kierownica chodzi ciężej, no i dziury słabo znosi.

Jakie felgi (stalowe) powinny być do E30 do opon 195/65/15? Chodzi mi o pełną nazwę: szerokość, gł. przetłoczenia?