Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich niedawno zakupilem swoje pierwsze BMW E36 coupe z 95r 2.0i vanos i mam pewien maly problem bo niestety ani gosc ktory mi je sprowadzil ani ja nie wiem na jakim oleju jezdzilo:( czy jest ktos w stanie mi pomoc? aha i jeszcze jedno male pytanie patrzac na tyl autka prawe tylne kolo wchodzi bardziej w nadkole znajomy mowi ze to moze byc sprezyna ? dziekuje z gory za pomoc i prosze o kilka rad dotyczacych atka co sprawdzic i co wymienic.. pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

może być pęknięta sprężyna, może być amortyzator

co do oleju, to nikt Ci nie powie dokładnie:roll:

Edytowane przez PioterW

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Jak zaswieci ci sie zniana oleju to zmien na syntetyk lub polsyntetyk w zaleznosci od ilosci km.,filtr oleju i sprawdz filtr powietrza czy zasyfiony.To na poczatek.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Gratulacje z nabytku ... :handshake:

... tu wpisz swój VIN / 7 ostatnich znaków nadwozia /

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

dowiesz się ile płynów wchodzi do Twojego auta , jak nie wiesz na jakim oleju jeździłeś wymień go , wykasuj oil service - niech liczy km od nowa , u mechanika możesz prawdzić krzepliwość płynu chłodniczego - jak ma na testerze 35 st to nie musisz zmieniać - jak ma poniżej 20 to wymień bo przyjdą mrozy to porozrywa / tester możesz kupić w hiper ... koszt od ok 8 zł do 30 - wygląda jak do aku ( ten najtańszy ) / wymię filtr powietrza jak jest zasyfiony, filtr kabinowy / opis w dziale " zrób to sam " / bo będzie słabe grzanie - zresztą zrobisz jak będziesz uważał i na ile pozwolą wolne finanse i oby się nie psuło

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie dvd zeby była mu potrzebna instrukcja obsługi :roll2:

Heh, a wiesz, jak się programuje wycieraczki czasowe, jak włącza się jednostronne światło pozycyjne, ile wchodzi płynu hamulcowego, a ile dokładnie oleju?

Kai