Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chlopaki, podpowidzcie cos na temat zagłówkow z tylu.

Kiedy to ustrojstwo ma dzialac ? Kiedy ma sie podnosic a kiedy opuszczac. Nie mowie o przelaczniku przy siedzeniu !

Czy maja byc zapiete pasy czy nie ? Czy wlaczony silnik czy nie ?

Nigdy ich nie uzywam ich bo siedze z przodu. Dzis chcialem zobaczyc jak to dziala , i nie dziala !!!

Wyciagnelem zagłówki ( wyciaga sie w komplecie z silnikiem ) i dzialaja na ,,krotko,, bez szemrania.

O co w tym ustrojstwie chodzi.

No i jeszcze jedna ciekawostka.

Mialem zdjeta kanape ( siedzisko ) przez jakies 15 minut i otwarte drzwi. No i wlaczyly sie same awaryjne swiatla. O co chodzi ???

Zapomnialem zapytac jeszcze o maly stycznik , ktory jest od strony akumulatora pod siedziskiem. Jak siedzisko jest zalozone to chyba go przyciska.... A co to za jeden ? ;)

Opublikowano

W E38 tylne zagłówki wysuwają się po zapięciu przez pasażera pasa bezpieczeństwa, może w E 32 jest tak samo? Włącznik pod kanapą, to

włącznik od alarmu. Zabezpiecza przed dostaniem się osób niepowołanych do akumulatora.

Pozdr.

e 39 540i 1998
Opublikowano

Tak sie domyslalem ,ze ma to cos z alarmem wspolnego. To takie przeciez oczywiste.

No a co do zaglowkow , to tez domyslalem sie ,ze musza byc zapiete pasy. Swiadczy o tym czujnik w zamku pasow. Ale teraz sie zastanawiam czy jeszcze nie powinny byc zamkniete drzwi i np. wlaczony silnik.

Nie mam pojecia. Moze ktos kiedys wymontowywal oparcie kanapy i z tylu sa jakies wtyczki. Moze ich nie podlaczyl i dlatego mam problem. A moze ma byc silnik wlaczony i drzwi zamkniete ...?

Opublikowano

Przy włączonym zapłonie, zapięcie tylnego pasa powoduje wyjazd zagłówka tylnego. Jeżeli zgasisz silnik a pas jest zapięty , zagłowek zostaje. Nastepnie pasażer wysiada, zagłowek zostaje. Zapalasz silnik, pasażera nie ma, zagłowek zjeżdża na dół. Dzieje się to niezależnie od tego, czy kanapa jest wpięta czy nie jest.

Łoitak

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

tak podejrzewalem , ze sa tu jakies zaleznosci i kombinacje.

Musze to wszystko sprawdzic i uruchomic. Jezeli nie bedzie dzialac , to znaczy , ze gdzies jest rozlaczona jakas kostka. Moze za oparciem cos jest . Wszystkie bezpieczniki OK, Zagłowki ( elektryka ) OK i nie dochodzi moze prad.

Musze kogos z tylu posadzic i przetestowac.

Drzwi maja byc zamkniete , czy obojetne ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawdź dobrze styki miedzy mechaniką zagłówka a stykami w oparciu. Ja mialem ten problem, wyczyścilem i jest super. Musze sprawdzić ale na moje drzwi raczej nie mają z tym nic wspólnego.

Pozdrawiam

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Witam. Ja też mam problem z moją kanapą. Jest elektryka i nie mam pojęcia jak dostać się do akumulatora. Czy są tam jakieś zapinki? Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano

Tak, jest jedna zapinka na środku pod fotelem to znaczy pod częścią którą chcesz podnieść.Ta zapinka jest mniej wiecej w miejscu gdzie sie konczy skóra (jeśli masz fotele skórzane ;) ) Wciśnij to mocno (w strone tylnej klapy) i mooocno kanape do góry. U mnie ta strona z akumulatorem siedzi lekko ale ta obok strasznie ciezko wylazi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki wielkie, rano ruszam w trasę, ale po powrocie zaraz spróbuję. Pozdrawiam wielbiciela V12.
Opublikowano
spoko.. daj znać jakie rezultaty!! :)