Skocz do zawartości

problem z wilgotnym powietrzem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem z klimatyzacja albo ogólnym obiegiem powietrza.

Mianowicie wszystko działa ok ale gdy wyłączam klime i przechodzę na normalny nawiew powietrza (bez względu na temperaturę) momentalnie dmucha dość wilgotne powietrze aż zaparowywują szyby - dopiero po chwil po chwili zwykły nawiew z powietrzem odparowuje szyby.

Dzieje się to zawsze jak skończę prace klimy -teraz jest to mi mniej potrzebne bo jest zima ale wolałbym wiedzieć co się dzieje.

1.Bylo podejrzenie ze w butli z chłodziwem mogła się zebrać wilgoć wiec zrobiłem servis klimy -bez efektu tyle ze zaczęła delikatnie głośniej chodzić :/ (ale to nie problem)

- woda z klimy tez jest usuwana na ulice .

2. sprawdziłem filtr bez jak i z filtrem tak samo.

Zostaje podejrzenie odnośnie szczelności nagrzewnicy ale nie wiem co o tym sądzić skoro wszystko jest ok dopuki nie odpalę klimy .????

Opublikowano
Wiesz co wydaje mi sie ze to moze byc normalne mam tak samo u siebie, ojciec mial tak w Omedze teraz ma Audi i jest to samo wiec moze takie rzeczy sie zdazają jak jest klima.
Opublikowano
Gdy klima pracuje to kanały wentylacyjne (te od nawiewu) stają się zimne w momencie włączenia ogrzewania na chwilę "buchnie" ci i szyby zaparowane.Po ogrzaniu się kanałów od nawiewu problem znika.To normalna sprawa. :cool2:
Opublikowano
Orlik, u mnie w 320d touring tez tak mam :wink:
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]