Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Kiedy kupowalem moj samochod sprzedajacy powiedzial mi,ze ktos przestawil wtryski na "mniejsze spalanie".Objawia sie to tym m.in,ze autko prawie wogole nie dymi ale na pedal gazu reaguje z opoznieniem.To znaczy trzeba je lekko bujnac na malym gazie a pozniej jest juz normalnie to znaczy przyspiesza bez zastrzezen.A ostatnio na autostradzie ledwo dociagla do 200km/h.Czy ktos zna temat blizej????Czy jest to mozliwe z tymi wtryskami??Prosze o pomoc :modlitwa: Aha spalanie 9 litrow trasa Zywiec-Drezno-Zywiec.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
9 litrów na trasie :jawdrop: to ile pali w mieście? ktoś może przestawił wtryski ale na większe spalanie, mi wracając z Niemiec do domu (ok.500 km po niemieckich autostradach i ok.600 km w Polsce w tym cała A4) spalił 7 l/100km
Opublikowano
przestawił zapłon tak ale wtryski????????????????

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
ostrożnie z kombinowaniem z zapłonem przy tych silnikach przy nie odpowiedniej dawce wtryskowej może wypalić dziurę w tłoku przerabiałem to z kumplem wracając A4 z Krakowa do Katowic . 1 tłok używany ok 600 silnik na allegro 7-8 tyś . Pozdrawiam Damian
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
nie wiem jakie macie te swoje beemki. Moja 525 tds automat jara w mieście 11 a w trasie nigdy nie zeszła poniżej 9l/100km.
Opublikowano
nie wiem jakie macie te swoje beemki. Moja 525 tds automat jara w mieście 11 a w trasie nigdy nie zeszła poniżej 9l/100km.

Witam.Pozwolę się dołączyć do tej dyskusji.

W zupełności się z Tobą zgadzam.Miałem kilka samochodów z tym silnikiem i nigdy zużycie w trasie (autostrady)nie zeszło poniżej 7l/100km,czy to na automacie czy na manualnej.7l/100km do prędkości 130-140km/godz.(trasa),a jak ok.200 tu to musi oscylować ok10l/100km.Nie ma innej opcji-coś za coś !!!

A co do opinii przedmówcy o nicku dajan zupełnie się nie zgodzę,ponieważ w ubiegłym roku szukałem kompletnego silnika i można kupić już od 2,5tys.zł kompletny.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zapomnialem juz o tym poscie zupelnie.Wiec pisze co bylo.To,ze ledwo dowloklem sie do dwustu na autostradzie i podwyzszone spalanie to wina zle wyregulowanej pompy paliwa i lejacych wezykow na wtryskach.Po ostatniej wizycie w warsztacie i wylozeniu 4 tys pln(robilem jeszcze zawias i pare innych rzeczy) auto smiga jak nowka.Teraz dopiero zauwazylem jak jezdzi TDS.Przedtem to bylo raczej cos w stylu SDI VW :mrgreen: A to grzebanie i przestawienie wtryskow jak sugerowal poprzedni wlasciciel to jego wymysl chyba.Tak samo jak porobienie wszystkich wymian w aucie :mad2: :mad2: Bo sruba spustowa od skrzyni biegow byla tak zardzewiala,ze musielismy rozwalic miske zeby olej wymienic :mad2: :mad2: Ale teraz juz autko jest :cool2: :cool2:

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver