Skocz do zawartości

530d e61 stuka przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam od dłuższego czasu problem z stukiem w zawieszeniu prawa strona (pasażera) przód

Problem polega na tym że przy ostatniej fazie hamowania no do świateł mam lekki strzał w zawieszenie czuje to praktycznie na budzie ogólnie rozebrałem zawieszenie nic luzu nie ma byłem na szarpakach nic się nie da sprawdzić zbytnio z rzeczy wymienionych ostatnio Górne mocowanie amortyzatora oraz SWAP zacisku 4tloczka z g20tki i łącznik stabilizatora

Generalnie przed tym zabiegiem miałem podobny objaw ale na stacji okazało się że śruba zaciskająca amortyzator do zwrotnicy zwyczajnie była słabo skręcona i przeskakiwała (śruba była nie orginalna) przy czym mocowanie stabilizatora do zwrotnicy wydawało taki stukot strzał

Jadąc po kocich garbach z góry z lekkim hamulcem ten stukot występuje cały czas dosłownie jak by się coś ruszało jak puszczę hamulec nic się nie dzieje lekki hamulec i dosłowne puka strzela jadąc na ulicy nic się nie dzieje czasem na rondzie z hamulcem też strzeli ale też zauważyłem oczywiście nie zawsze ale zdążyło się że przy mocnym hamowaniu auto lekko ściągało albo na prawo albo na lewo ok z 180kmh ( zgaduje że wina zbieżności bo po rozkręcaniu zawieszenia nonstop jest lekko skrecona kierownica ale jak mam dalej w zawieszeniu grzebać to nie będę robić zbieżności)

Poniżej daje link do youtuby gość nagrał ten sam przypadek dosłownie tak samo mam

Edytowane przez lasica0013