Skocz do zawartości

Bmw z najmu - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę ten post aby was przestrzec przed kupowaniem używanych aut po najmach długoterminowych.

Wziąłem w najem długoterminowy nówkę bmw 1 123xdrive 2026 rocznik (F70). Patrzę w ustawienia auta kiedy najbliższa zmiana oleju a tam 30 tys km. W poprzednim Audi A3 przynajmniej mi auto zażądało wymiany oleju przy 3500km. A tutaj w bmw nie będzie czegoś takiego z tego co widzę. Napisałem do firmy w której mam najem czy wcześniej czasem nie planują wymienić oleju bo opiłki po dotarciu silnika itp. A oni że działają zgodnie z interwałami przeglądowymi o których informuje pojazd. Czyli wymiana oleju będzie pierwszy raz przy 30 tys km xD No hit. Przecież tam będzie nie zlewanie oleju tylko zeskrobywanie galarety. Współczuję następnemu właścicielowi który kupi to auto. Przykro mi że każą mi mieć w dupie ten samochód… Ayvens - nie polecam.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Mi też komputer przy odbiorze auta pokazywał 30 000 km, ale dostałem voucher z rabatem po 4 000 km na wymianę oleju.

Przy samej wymianie komputera pokładowego nie dotykali i oficjalnie w aucie tego serwisu nawet nie widać.

Czyli pierwsza wymiana oleju była po 4 000 i później przy 30 000 km przejechanych.