Skocz do zawartości

BMW 650i F13 2012r zakup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grupę jestem nowy na forum i proszę o opinię w sprawie f13 model 650i mam okazję nabyć takie auto model ten bardzo mi się podoba ale słyszałem że te silniki bardzo awaryjne chciałbym usłyszeć uwagi/doświadczenia kogoś kto zna te samochody /silniki auto pochodzi z USA jest trochę do ogarnięcia ale jest już w PL i jest zarejestrowane z góry dziękuję za opinie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Może warto w takim razie napisać w odpowiednim dziale?

Lub, w pierwszej kolejności, poczytać nt. tych aut i silników. Na forum, tym i nie tylko, rozłożone zostało to na czynniki pierwsze.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

Wybrałem dział seria 6 i silnik model f13 i był tam model 650 jeśli to nie właściwy dział to nie wiem który jest tym odpowiednim jestem nowy i nie potrafię się prawidłowo odnaleźć może jak wiesz jak to pokieruj będę wdzięczny

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Teraz już jest cacy, zapewne za sprawą moderatora.

Pierwotnie umieściłeś temat w dziale serii 6 ale typoszeregu e63/e64 i byłby kłopot uzyskać tam informacje nt N63.

A co do silnika to jest to wtrysk bezpośredni i w zależności jak był dbany może przysporzyć zmartwień.

Upakowane jest wszystkiego na kupie i gorąco tam jak w hucie, co ma wpływ na gumki, plastiki itd.

Wg mnie dostęp do zrobienia czegokolwiek w tym silniku to dramat, może poza wymianą cewek i świec nawet na ostatnich cylindrach.

Ja bym bardzo dokładnie prześwietlił auto tym bardziej ze stanów.

pzdr

yaz