Skocz do zawartości

Schowek kierowcy - dołożenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego, że mojej 4-ki również dotknął „rozwój ujemny” czyli chamskie cięcie kosztów, postanowiłem dołożyć schowek kierowcy samodzielnie. Brak schowka na okulary mocno mi doskwierał, a wyjmowanie z podłokietnika w czasie jazdy jest mało komfortowe.

Schowek dołożyłem już kilkanaście miesięcy temu, ale dopiero teraz znalazłem trochę czasu aby odszukać zdjęcia i zrobić krótką instrukcje.

Operacja jest łatwa. Załączam szablon, który zrobiłem. Niecierpliwym sugeruję, że zanim zaczną ciąć i wiercić w desce niech najpierw wydrukują sobie, wytną i przymierzą do schowka czy wszystko jest OK. Czasem drukarki potrafią coś przeskalować i żeby nie było wtopy. Z pdf drukować z ustawieniem "rozmiar rzeczywisty"

Zrobiłem według szablonu kilka otworów w kluczowych punktach a do wycięcia użyłem uchwytu na brzeszczoty do wyrzynarek. Materiał deski (plastik pokryty gąbką) jest miękki i łatwo się wycina.

Potem tylko kilka przymiarek czy wszystko pasuje i nic nie obciera/zahacza oraz przykręcenie trzech śrub (miejsce na trzecią śrubę widoczne na jednym ze zdjęć)

z szablonem.jpg

wyciety otwor.jpg

schowek zamontowany.jpg

narzedzia.jpg

Template serie 3 & 4.jpg

Template serie 3 & 4.pdf

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bardzo interesujące.