Skocz do zawartości

G01 jaki silnik wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak w temacie,duzo jazdy po miescie co polecacie?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

B48

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

A co powiecie na Hybryde Plug-in

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak zimy beda takie jak tegoroczna, bez sensu. Sadze ze ta zima zweryfikowala wszystko co ev ma w nazwie. 

Opublikowano
W dniu 17.02.2026 o 22:23, kkx5 napisał(a):

Jak zimy beda takie jak tegoroczna, bez sensu. Sadze ze ta zima zweryfikowala wszystko co ev ma w nazwie. 

W jakim sensie zweryfikowała? Ja ze swojego G08 jestem mega zadowolony. Średnie zużycie energii w mrozy to 26kWh/100km, jazda głównie wokół komina - rozwieźć dzieci do szkoły przedszkola, zrobić zakupy, itp. Trasa przy -10 - 25-26kWh, przy -6 już 23-24kWh/100km.

Przy cenie 1,23 za kWh koszt przejechania 100km to jakieś 30-32PLN - tyle, co 5-6 litrów paliwa. Pokażcie mi samochód, który tyle spali w takich warunkach.

A że trzeba było ładować co 3 dni - żaden problem, podłączam wieczorem i rano gotowe. Albo podłączam rano i na popołudnie gotowe.

Nie mam zastrzeżeń.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To mogles pojechac do DE na autostrade i zobaczyc ilosc ev po rowach. Nie mam nic przeciwko aut elektrycznych, G08 bardzo fajne... jak masz dom i mozesz sie ladowac, do miasta, dlaczego nie, super sprawa, natomiast w trasy, zima, nie wygladalo to zbyt dobrze. 

Opublikowano
10 godzin temu, kkx5 napisał(a):

To mogles pojechac do DE na autostrade i zobaczyc ilosc ev po rowach. Nie mam nic przeciwko aut elektrycznych, G08 bardzo fajne... jak masz dom i mozesz sie ladowac, do miasta, dlaczego nie, super sprawa, natomiast w trasy, zima, nie wygladalo to zbyt dobrze. 

Aż mi się przypomniała dyskusja na temat EV, jaką kiedyś odbyłem:

- A jakby Pan potrzebował kiedyś pojechać do Szczecina, to by Pan tym elektrykiem nie dojechał.

- Ale ja nie mam potrzeby jeździć do Szczecina.

Tak, mam dom, mam fotowoltaikę na netmeteringu, nie jeżdżę w długie trasy (raz w roku z Wawy do Krakowa albo w dalej w Tatry). G08 sprawdza się wyśmienicie.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Na co zwrócić uwagę podczas oględzin?

Co jest najsłabszym punktem G01 z motorem b48?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, PKort napisał(a):

Aż mi się przypomniała dyskusja na temat EV, jaką kiedyś odbyłem:

- A jakby Pan potrzebował kiedyś pojechać do Szczecina, to by Pan tym elektrykiem nie dojechał.

- Ale ja nie mam potrzeby jeździć do Szczecina.

Tak, mam dom, mam fotowoltaikę na netmeteringu, nie jeżdżę w długie trasy (raz w roku z Wawy do Krakowa albo w dalej w Tatry). G08 sprawdza się wyśmienicie.

Dokladnie tak jest dlatego nie prowadze dyskusji. Auto dobieramy do potrzeb i tyle. Sam dla zony tez szukam ev, kreci sie tylko po miescie, jest foto na dachu. Tu nie ma zadnej dyskusji, g08 jest super. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, jacekmury1 napisał(a):

Na co zwrócić uwagę podczas oględzin?

Co jest najsłabszym punktem G01 z motorem b48?

Jacek, g01 jest super. Sprawdz historie wypadkowa. Auta nie maja zadnych problemow. Do 200tys lataja bez problemu. Pozniej zdarzaja sie, problemy z vanosami, ukladem chlodzenia, tu gdzies uszczelniacz strzeli na moscie. Nie ma dramatu zadnego. Super auta.