Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zaraz oszaleje, przeszukalem forum, troche elektrode.pl i nic juz nie wiem - ile ludzi tyle opini :)

wybralem sobie juz warsztat, gdzie zaloze alarm, dali mi cennik:

stern as-1bc - 400zl

stern as-1e - 470zl

tytan max - 390zl

legendford g - 380zl

centurion - 550zl

mat 1800 - 490zl

exus v10 - 430zl

silicon ultim - 430zl

seo conterto - 460zl

seo delphin - 490zl

wszystkie maja podobne opcje: ja chce zeby mial wstrzasowke i ultradzwieki.

chcialem Exusa ale koels mi powiedzail, ze chyba z nich zrezygnuja bo cos sie wala, powiedzaial ze do mojego "starego bmw" (jak mogl tak powiedziec wogole :evil: ) starczy legendford g. wiem, ze alarm to w sumie nie wiele da, ale lepiej jak jest niz jak go nie ma :)

wiec co z podanej listy bedzie najlepsze??

czy tylko zrobic jakis ukryty wylacznik kasujacy za 190zl i nie brac alarmu?? blokady bear-lock odpadaja bo mam automata.

pzdr

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja spokojnie moge polecic EXUS v10 mam w 2 autkach i wszystko ok a teraz maja jeszcze fajniejsze piloty... :) a co jest bajerem to znizka na AC bo jest na liscie alarmow w PZU :)

co za burak sadzi ze e34 to stare bmw :) to przeciez pieeeekne bmw :)

Opublikowano
witam te ceny które podałeś są juz z montarzem czy to koszt samego alarmu, ja w swojej mam ukryty przycisk który powoduje tak jak by odciecie proądu poprostu po przekreceniu stacyjki jest 0 reakcji, i tez chce zamontować alarm, taki z czujnikami ruchu, mysłałem też o czujniki lewarkowania bo posiadam aluski, i o tym czujniku który zaczyna pikac jak ktoś sie zbliża do samochodu, chociaż z tym sie zastanowie bo u mnie pod blokiem parking jest tak zrobiony ze samochody stoja mordkami do ulicy osiedlowej i co bedzie tak pikał za każdym razem jak coś przejedzie?? powiedzcie mi ten alarm exus v10 on ma w zestawie te 2 czujniki które montuje sie w kabinie??
Opublikowano
witam te ceny które podałeś są juz z montarzem czy to koszt samego alarmu, ja w swojej mam ukryty przycisk który powoduje tak jak by odciecie proądu poprostu po przekreceniu stacyjki jest 0 reakcji, i tez chce zamontować alarm, taki z czujnikami ruchu, mysłałem też o czujniki lewarkowania( czy tez wstrzącu) bo posiadam aluski, i o tym czujniku który zaczyna pikac jak ktoś sie zbliża do samochodu, chociaż z tym sie zastanowie bo u mnie pod blokiem parking jest tak zrobiony ze samochody stoja mordkami do ulicy osiedlowej i co bedzie tak pikał za każdym razem jak coś przejedzie?? powiedzcie mi ten alarm exus v10 on ma w zestawie te 2 czujniki które montuje sie w kabinie??
Opublikowano

W standardzie zaden alarm nie ma czujnikow ultradzwiekowych... takie czujniki exusa kosztuja okolo 30 - 35 pln... sa jeszcze czujniki mikrofalowe takie ktore wyczowaja ruch poza autem i np moga wzbudzic pre alarm a takie cos kosztuje tez kolo 30-35 pln :)

a v10 to jesli cos to ta cena troche wysoka ktora kolega podal mi sie wydaje... ja kojarze cos okolo 180-200 pln