Skocz do zawartości

Wjechal mi w...rure wydechowa :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Mialem dzisiaj mala kolizje (o ile mozna to tak nazwac). Otoz zatrzymalem sie na swiatlach a koles jadacy za mna zatrzymal sie na mojej "dupci" :wink:. Uslyszalem pukniecie...Wyszedlem dosyc wnerwiony :evil: i rozmyslam co juz sie tam stalo. Patrze na zderzak ok, lampy cale, blachy tez. Moim oczom natomiast ukazala sie skrzywiona rura wydechowa (mam mocniej wystawiona i nalozona koncowke, ale nie zadna firmowa, tak mialem jak juz go kupilem). Wykrzywiona jest ona w lewa strone jak sie stoi za samochodem. Moze nic takiego ale troche dupiasto to wyglada :cry: . Mozna to jakos naprostowac??Moze rozgrzac i jakos na cieplo, czy moze na chama probowac?Aha i jeszcze pytanie, czy oprocz tego skrzywienia moglo sie cos innego stac??Przznam, ze cale uderzenie przyjela rura wydechowa...zadnych innych objawow nie zauwazylem. Od kolesia wziolem 100 zeta za krzywdy moralne i stres :wink:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

to mało.powinieneś wymienić cały układ wydechowy .koszt pokrywa jego oc.

wiem coś o tym bo zajmuję sie pomocą w odzyskiwaniu odszkodowań.

Pozdrawiam aris
Opublikowano
Ja bym wjechał na kanał i dobrze sprawdził. Mogło gdzieś coś pęknąć w układzie wydechowym, on jest przecież sztywny. Lepiej sprawdz, może trzeba jeszcze coś ściągnąć z tego kolesia co cię uderzył.
Opublikowano

BMW ma odbijaki także nic się nie powinno stać - możesz poruszać zderzakiem, czy nie jest za luźny, ale z tego co piszesz, to wszystko raczej jest ok. Ja niedawno uderzyłem lekko w ścianę garażu i też nic się nie stało.

Rura wygięła się za tłumikiem? Można to prostować, ale to sporo zależy od stanu metalu - bo jak gdzieś już podeszła rdza, to może pęknąć. Zawsze jak się nie uda, to można ciachnąć rurę za tłumikiem i przyspawać ładną końcówkę.

Opublikowano

nigdy na gorąco na ulicy nie oceni się strat czy szkód teraz to musztarda po obiedzie ale bez obejrzenia całego wydechu od kolektora do nakładki i to bardzo dokładnie nie zakończył bym tej sprawy

Artur

Opublikowano
Hmmmm tak jak varrol mowi, zgiela sie tylko rura wdechowa...zderzak caly...caly wydech nie lata, trzyma sie tak jak sie trzymal...chodzic tez tak samo chodzi...tak wiec wydaje mi sie, ze skonczylo sie tylko na strachu...a co do samego tlumika to niestety jest juz troche nadgnity, po zimie i tak myslalem nad wymiana...aha co do samego ukladu to nic nie spadlo z zaiweszek, trzyma sie jak sie trzymalo...tak wiec ja mysle, ze bedzie ok...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl