Skocz do zawartości

Aktualizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy dostaliście najnowszą aktualizację oprogramowania auta 11.2025.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja nie, u mnie wciąż 11/2024.20
Wersję 11/2025.30 otrzymałem natomiast dla iX (przez OTA)

A Ty dostałeś aktualizację dla iX3…?

Edytowane przez Pe.te

Opublikowano
  • Autor

Ja jeszcze nie ale czekam. Ale znajomy już ma.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem wiadomość od centrali BMW że aktualizację dostane do 4 tygodni. Podobno była już wcześniej dostępna ale wyskoczył jakiś błąd że aku 12v jest do wymiany i z tego powodu nie mogła być przesłana aktualizacja.

Opublikowano
1 godzinę temu, Artek J napisał(a):

Dostałem wiadomość od centrali BMW że aktualizację dostane do 4 tygodni. Podobno była już wcześniej dostępna ale wyskoczył jakiś błąd że aku 12v jest do wymiany i z tego powodu nie mogła być przesłana aktualizacja.

Ten błąd wyskoczył w samochodzie/aplikacji? Czy gdzieś w dealera albo na serwerze w centrali?

Opublikowano
  • Autor

Po kontakcie z BMW Polska i zapytaniu dla czego moje auto nie ma najnowszej aktualizacji dział techniczny przysłał wiadomość że wystąpił błąd w serwerze i zlecili wymianę aku 12v oraz przypisanie do auta nowego oraz kasacja błędu. Po tej wymianie wciąż nie było aktualizacji i ponownym kontakcie dostałem wiadomość że mam czekać do czterech tygodni na tą aktualizację. Obecnie czekam co będzie dalej.

Edytowane przez Artek J

Opublikowano
4 godziny temu, Artek J napisał(a):

Po kontakcie z BMW Polska i zapytaniu dla czego moje auto nie ma najnowszej aktualizacji dział techniczny przysłał wiadomość że wystąpił błąd w serwerze i zlecili wymianę aku 12v oraz przypisanie do auta nowego oraz kasacja błędu. Po tej wymianie wciąż nie było aktualizacji i ponownym kontakcie dostałem wiadomość że mam czekać do czterech tygodni na tą aktualizację. Obecnie czekam co będzie dalej.

Dzięki za informację.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A mozna jakoś wymusić lub pobrać na pena? ja mam ciagle 07.2024.30

Edytowane przez bartekb85

Opublikowano
  • Autor

Wciąż walczę z BMW na razie bez zmian.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Masz jeszcze gwarancję? Jeśli tak, to pewnie prościej byłoby podrzucić auto do serwisu na wgranie aktualizacji lokalnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie dzis wpadla aktualizacja 03.2026 cos niby glownie poprawki z ładowaniem ac

Edytowane przez bartekb85

Opublikowano
  • Autor

A który masz rocznik bo ja mam 2021 i jeszcze nic nie było. W aplikacji piszę że mam najnowsze oprogramowanie z 2023.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

U mnie update pojawił się 23.04 (LCI)

Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 12:23, Artek J napisał(a):

A który masz rocznik bo ja mam 2021 i jeszcze nic nie było. W aplikacji piszę że mam najnowsze oprogramowanie z 2023.

U mnie też nadal wersja z 2023. W sumie to samochód jeździ dobrze, więc może lepiej nie instalować nowszych wersji? Jeszcze coś się popsuje...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W tym tygodniu byłem w serwisie BMW na wgranie najnowszej aktualizacji którą to załatwił BMW Polska. Aktualizacja przebiegła bezproblemowo i bezpłatnie a na pytanie dlaczego nie wgrała się zdalnie / chociaż jest opłacona/ gościu co przyjmował auto odpowiedział że oni nie wiedzą i czekać . Jak na razie żadnych zmian nie stwierdziłem ale czas pokaże.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak precyzując - to zamówić (i opłacić) można automatyczną aktualizację map nawigacji przez OTA.

Zaś co do aktualizacji software auta przez OTA - szczerze mówiąc nie wiem jakie zasady tym rządzą… i jak długo auto może dostawać takie update…