Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos moze wie czy ma znaczenie czy tlumik koncowy w przypadku e30 bedzie do sedana czy coupe???

Mam 2 drzwiowa e30 320i nie moge znalezc do coupe ale do sedana to nie ma problemu...Wydaje mi sie, ze znaczenia nie ma ale chcialbym sie upewnic.

Taki moge kupic (oznaczenie 3.30)

320i

2.0

Sedan

09/86-11/90

1990 cc, 129 HP, 95 KW

T° E30

(a) Man.

(b) Aut.

Select

dzkie za ewentualna pomoc

Pozdrawiam

Smykoo

Było: e30 320i & e36 325i

Opublikowano

cześć

wszystkie wersje nadwoziowe e30 mają tą samą długość: 4325 mm, więc tłumik powinien pasować (moim zdaniem). kiedy ja kupowałem swój tłumik, nikt mnie nie pytał o wersję nadwoziową, tylko o pojemność, rocznik i czy dwururowy. jeśli masz wersję z szerokimi tylnymi lampami, to najprawdopodobniej masz katalizator i tłumik dwururowy (to ważne przy kupnie, bo wcześniejsze miały jednorurowy).

Opublikowano
cześć

wszystkie wersje nadwoziowe e30 mają tą samą długość: 4325 mm, więc tłumik powinien pasować (moim zdaniem). kiedy ja kupowałem swój tłumik, nikt mnie nie pytał o wersję nadwoziową, tylko o pojemność, rocznik i czy dwururowy. jeśli masz wersję z szerokimi tylnymi lampami, to najprawdopodobniej masz katalizator i tłumik dwururowy (to ważne przy kupnie, bo wcześniejsze miały jednorurowy).

Drogi kolego - wąska lampa w 320 też miała podwójny układ i kata (chyba od 86 roku)

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
cześć

Drogi kolego - wąska lampa w 320 też miała podwójny układ i kata (chyba od 86 roku)

Zgadza sie :D

Opublikowano

Napisałem że >wcześniejsze< (dosyć ogólne sformułowanie) a nie że wszystkie sprzed modyfikacji. to chyba takie łapanie za słowka... zrozumiałbym "cywilnych" forumowiczów, ale Pan Moderator... :shock:

Tak czy inaczej dziękuję za uściślenie. Koledze pytającemu o tłumik napewno się to przyda.

PS: Smykoo, podejrzyj jaki masz wydech u siebie i porównaj z rysunkami poglądowymi na stronach producentów. to pewnie pomoze w zakupach.

pozdrwaiam