Skocz do zawartości

wypadanie zaplonu n52b30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ok 1,5 miesiaca temu zaczal mi wypadac zaplon na 2 cyl na pocztaku tylko podczas obciazenia z czasem normalna jazda „jak dziadek” byla juz niemozliwa bez wypadnietego zaplonu wpadlem na pomysl zmiany swiec poniewaz podmianka cewek nic nie zmienila w kodzie bledu, jednak swiece nie zostaly wymienione pomoglo dopchniecie wtyczek do cewek. DODAM ZE AUTO MA LPG

DZISIAJ

jazda na trasie 140km/h zaczal wypadac zaplon niestety nie mam mozliwosci narazie sprawdzic ktory cyl samochod po kilku km jazdy z lekkim gazem wrocil do normalnosci. po kolejnym agresywniejszym przyspieszeniu przy ok 120km/h pojawila sie ta sama sytuacja (BYLO CZUC ZAPACH GAZU W KABINIE DOSYC MOCNO)

dodam ze lekkie przyspieszanie i normalne poruszanie sie w miescie jest bezproblemowe oraz na postoju jest okej problem jest tylko podczas gwaltowanego przyspieszania i wysokich predkosciach

w czym moze lezec problem licze na pomoc ;D

Edytowane przez arxxx

Opublikowano

Zapach LPG nie powinien być odczuwalny. Szukaj nieszczelności. 

Opublikowano
  • Autor

przy normalnej jezdzie z rana lekko czuc podejrzewam ze to moglo przez odciecie cylindrow puscic wiecej gazu i sie nie dopalil (dodam tez jesscze ze nastepnego dnia podopychalem wtyki cewek i zrobilem jazde probna 180km/h bez zakaslania juz nie wiem o co mu chodzi)

Edytowane przez arxxx

Opublikowano

Styki na połączeniu wtyczka-cewka potrafią przyśniedzieć - doświadczyłem tego. Użyj preparatu do styków elektrycznych, odczekaj 10 min, zamontuj i włóż wtyki do cewek kilkanaście razy i użyj preparatu ponownie - powinno pomóc. 

Tak czy siak - instalacja LPG do uszczelnienia. Diagnostycznie zrób jeszcze trochę km tylko na Pb i sprawdź czy są jakieś objawy.