Skocz do zawartości

E90 325I N53 PODUSZKA SILNIKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Prawdopodobnie mam padniętą poduszkę silnika, ponieważ na wolnych obrotach czuć wibrację silnika przenoszące się na budę, a podczas jazdy przy niskich obrotach (około 1200) i dodawaniu gazu wibrację się nasilają. Dodatkowo przy odpalaniu czuć szarpnięcie i lekki metaliczny stuk, ale co ciekawe przy gaszeniu auta jest cicho i delikatnie jakby wszystko było w porządku. Co innego może wywoływać takie objawy ?

Numer części OEM to 22116773745.

Nie znalazłem żadnego zamiennika do N53 i wszędzie dostępne są tylko oryginały. Stąd moje pytanie czy poduszka od N52 będzie pasowała ? Wizualnie jak dla mnie wygląda identycznie. 

Opublikowano

😉

Screenshot_20260117_140021_Chrome.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie znam dobrze niemieckiego, ale "Derzeit nicht auf Lager" oznacza - "Aktualnie niedostępne w sprzedaży". Uwierz, że nie spędziłem 5 minut szukając zamienników. Po numerze części Lemforder 3324501 widać, że kiedyś owszem były dostępne w sprzedaży, ale są wycofane i nigdzie ich nie znajdziesz. Tak samo jest z innymi producentami.

Opublikowano

Moja cupla ( czy tak jakoś tak ) - nie to wkleiłem co trzeba. Teraz poświęciłem te trzy minuty 😉

Screenshot_20260117_142617_Chrome.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tym razem to ja powinienem powiedzieć mea culpa, nie szukałem u niemców 😉 

Tym niemniej za OEM w Polsce chcą 550zł, a tutaj za zamiennik trochę więcej, więc chyba jestem skazany na OEM 

Opublikowano
9 minut temu, Ekto napisał(a):

Tym razem to ja powinienem powiedzieć mea culpa, nie szukałem u niemców 😉 

Tym niemniej za OEM w Polsce chcą 550zł, a tutaj za zamiennik trochę więcej, więc chyba jestem skazany na OEM 

Też bym nie szukał u niemiaszków, ale że tu pracuję to w pierwszej kolejności wyświetla mi tutejsze oferty 😉

Z cenami jest różnie. Jedne rzeczy są dużo droższe niż w Pl, inne- wręcz odwrotnie.