Skocz do zawartości

G31 faclift tylko xdrive?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przeglądam sobie ogłoszenia poliftowych g31 i widzę ze nie ma kompletnie nic bez xdrive.  I jak moze kilka ogloszen 530i jest bez xdrive tak 540i absolutnie żadnego. Czy nie było możliwości wyboru zwykłego napędu do tego silnika w tej budzie? Druga sprawa czemu nowe b48 mają mniej koni niz stare? Wcześniejsze miały 252 konie, nowe 245. Co sie zmienilo? Powoli zaczynam myśleć czy nie zmienic swojej g31 na polift lub na g21 tak koło rocznika 2022.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

"Tutaj masz odpowiedź, następnym razem użyj opcji szukaj, zamykam temat." 🙃🙃

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Ja wiem ze ty lubisz prowokować swoimi postami ale idz robić to gdzie indziej z łaski swojej 😉 

Mimo to dzięki twojej nieomylnej postawie wiem, że nie było opcji bez xdrive w b58 ale dziwi mnie czemu z b48 nie ma prawie żadnych ogłoszeń bez napędu na 4 jakby przy konfiguracji kazdemu wciskali go na siłę albo za darmoche 😆  I co zmienilo sie w b48 że ma mniej kucy. 

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano
  • Moderatorzy

Bo BMW xdrive jest trudniej sprzedawalne.

Wpojony strach przed RWD.

Wąska grupa klientów chce RWD.

Zresztą takie G31 540i to ma być wygodny bezpieczny rodzinny wóz.

Nawet ja, po prawie 20 latach w różnych RWD BMW, nie kupiłbym 540i RWD.

BTW w lipcu planowana sprzedaż poliftowe 2022r G31 540xi, przebieg ok 90 tys km.

Opublikowano

Nie wiem czemu poczułeś się urażony moim jak zawsze żartobliwym komentarzem więc przepraszam. Wiem że nie odpowiedziałem na drugie pytanie.
Ciężko wytłumaczyć obecny spadek mocy z 258 do 245 w 30i kiedy 40i przybyło z 374 do 392, może działania marketingowe żeby 40i lepiej wyglądało, bo 30i bez xD było dotąd łakomym kąskiem.
I przez to może być mniej ogłoszeń z nimi bo to chodliwy towar albo inny typ klienta konfigurował 5, a inny 3 (bo trójek bez xD jest sporo, piątek nie).
Już się zamykam i idę gdzie indziej z moim pleceniem trzy po trzy. 😢

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Właśnie zależy mi by byl bez napędu xdrive.  Mam teraz b48 i naprawdę mocy mi w nim nie brakuje. Mistrzem spod świateł tez nie muszę juz być. Nie ten wiek 😉 g21 mi sie podoba ale w starszej wersji z drążkiem zmiany biegów i bez tego wielkiego wyświetlacza. Jednak obawiam sie siedzisk bo jednak komfortow z G tam nie uświadczysz. 

🙃🙃

Opublikowano
  • Moderatorzy

Słusznie kombinujesz, że szukasz 530i bez xdrive. Przed zakupem 540xi jezdziłem 530xi 245 KM.

Osiągi w trasie takie sobie, dodatkowa waga i opory napędu robiły swoje.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No i właśnie pytanie czemu nowe 530i maja mniej kucy?? 🤔

🙃🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pewnie ekologia.