Skocz do zawartości

Jaki CarPlay do F30?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam bmw f30 i chciałbym wymienić cały wyświetlacz żeby mieć carplaya. Jaki polecacie carplay, czy lepiej kupić cały nowy wyświetlacz (jak tak to jaki?) czy lepiej kodować? 

Z góry dzięki za pomoc 🙂

Opublikowano

jak masz duży wyświetlacz poszedł bym w boxa. Jak mały pomyśl nad wyswietlaczem z linuxem 

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, jnk12 napisał(a):

jak masz duży wyświetlacz poszedł bym w boxa. Jak mały pomyśl nad wyswietlaczem z linuxem 

Czy jest jakaś różnica pomiędzy linuxem a androidem? bo boję się że będzie zacinać po czasie

Opublikowano

ja mam boxa wiec w praktyce nie wiem jak to bedzie. Ale czytając fora facebookowe znacznie bardziej polecany jest na linux, podobno są płynniejsze itp. 

Opublikowano

Linux to goła "jednostka". Android jest systemem postawionym na Linuxie. Android aby był przyszłosciowy i się nie zacinał musi miec co najmniej 6/128GB

Jesli potrzebujesz wyłącznie carplay to bierz Linuxa - tu płynnośc działania w głównej mierze zalezy od podłączonego telefonu. Mam Linuxa w E91, przez poprzedni rok korzystałem Android Auto ze starym Xiaomi Redmi Note 9 Pro i niemiłosiernie się zacinał (dopóki działał było dobrze, ale wpisanie adresu w navi czy zmiana piosenki na Spotify to było zacięcie na 5 sekund z każdym kliknięciem), aktualnie przeszedłem na Apple i korzystam z Carplay z ip13 i jest przepaść względem szybkości działania. Zacięcia są nieznaczne i porównywalne z fabrycznym Carplay który mam w F30. Ale Xiaomi sam w sobie w codziennej obsłudze łapał spore zamuły, a iPhone przy tej samej obsłudze jeszcze ani razu mi sie nie zaciął - stąd też różnica w płynności działania AA/CP.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za pomoc, wyświetlacz zamówiony z linuxem zobaczymy jak będzie działać 🙂