Skocz do zawartości

podswietlenie komputera przy radiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem, ale chyba nie do konca udanie, a watpie aby taki temat sie nie pojawil. nie mniej prosze o wskazowke.

zakladalem radio i od tego momentu nie ma podswietlenia zegarka (malego komputera) w moim aucie. gdzie szukac przyczyny? bede wdzieczny za pomoc.

Opublikowano

... widocznie żarówka straciła kontakt - żeby wyjąć komputerek musisz wyjąć radio , w tylnej ściance komputerka / na górze / jest dźwignia - z zawiasem w lewym boku - koniec dźwigni przesuwasz w kierunku otworu radia - jak haczy o ramkę to niestety ale też terzeba ją wyjąć - komputerek sam wyskoczy jako panel - wiązka i jego ramka zostaje - z tyłu masz trzy żarówki 1.2 W / 12V z plastikowym cokołem - dostępne w każdym moto - do podświetlania kontrolek - ja kupowałem takie żarówki f-my OSRAM 3.50 zł za 10 szt / były na allegro ale teraz ich nie widać / w moto są po 3-4 zł szt

za podświetlenie wyświetlacza odpowiada w " małym " górna żarówka - jak Ci się nie chce demontować całości to wyjmij radio i poruszaj oprawką żarówki - może złapie kontakt .... :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia