Skocz do zawartości

BMW E60 ekran navigacji 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupiłem E60. Poprzednie właściciel otwarcie powiedział że kiedyś auto było rozkradzione w Danii, od tamtego czasu nie działa radio. Poprzednik próbował uruchomić je ale mu się nie udało. Co konkretnie jest wymagane aby na ekranie pojawił się chociażby obraz bo ułatwiłoby to sprawę ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co masz w aucie zamontowane? MULF, CCC czy MASK, mały czy duży ekran? Cokolwiek się pokazuje na ekranie?

Opublikowano
  • Autor

Ogarnięte połowicznie nie było z tyłu podłączone radio wgl.

Teraz jest problem bo navigacji działa wyszukuje stacje radia itd jednak wgl nie ma dźwięku, nie działa pokrętło od głośności zero reakcji, nie słychać komunikatów z zegarów.

Przeszperalem auto i z tyłu po lewej stronie nie jest podłączony wzmacniacz i teraz pytanie czy mogę podłączyć zwykły wzmacniacz od prostego hi-fi czy musi być ten z dsp (za ponad 1000zl).

Myślałem czy nie zaślepic tego światłowodu mostem i podłączyć zwykły wzmacniacz tylko czy to bedzi wtedy grało? Drugie pytanie gdzie jest początek a gdzie koniec pętli światłowodu? 

Dodam że oryginalnie powinno być Duże CCC jednak poprzedni właściciel jak mniemam z oszczędności założył małe navi i radio od niego.

Edytowane przez Djflex20

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie ma początku ani końca światłowodu to jest jedna pętla jakakolwiek przerwa i nic nie działa jak powinno. Jaki wzmacniacz to trzeba by po numerze vin sprawdzić, ale na test zrób mostek światłowodu przy wzmacniaczu coś może ruszy nie pamiętam ze schematów czy wszystkie głośniki są zasilane ze wzmacniacza czy część z nich jest zasilana z radia

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Nie ma początku ani końca światłowodu to jest jedna pętla jakakolwiek przerwa i nic nie działa jak powinno. Jaki wzmacniacz to trzeba by po numerze vin sprawdzić, ale na test zrób mostek światłowodu przy wzmacniaczu coś może ruszy nie pamiętam ze schematów czy wszystkie głośniki są zasilane ze wzmacniacza czy część z nich jest zasilana z radia

Zrobiłem mostek, pojawiło się światelko pod schowkiem, wcześniej go nie było, jednak dalej brak dźwięku. W ista CCC świeci na czerwono, sprawdzę kodowania bo być może radio wgl nie jest zakodowane.