Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem w czasie jazdy spordycznie gnie prad wyrzuca masę błędów skrzynia abs dsc itp zgasze odpalę i jest ok a dzis nic nie pomagało caly czas błędy i zegary mrugaja i światło w środku a jak podłączyłem lejce pod auto to zapaliło i wszystko dobrze zrobiłem moze z 1km i zero bledow ale czuję ze to wróciło bo drugi raz sie pojawiło, a pierwszym razem olałem sprawę i dodam ze tak kupiłem nowy aku nowy ibs nowy alternator i przewod sprawdzony plusowy 

20250914_131606.jpg

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź stan przejścia przewodu plusowego przez podłogę w bagażniku. Poszukaj, poczytaj. Paliły się te wozy przez to.

Niedoczytałem  do końca. Od strony podwozia również? W takim razie miernik w dłoń i pomiary napięć Gdy auto nie odpala. Może przekaźnik?

Edytowane przez malos86
Opublikowano
1 minutę temu, malos86 napisał(a):

Sprawdź stan przejścia przewodu plusowego przez podłogę w bagażniku. Poszukaj, poczytaj. Paliły się te wozy przez to.

Sprawdzone jest wszystko dobrze klemy i wszystkie połączania jedynie mi daje do myślenia masa silnika lekko zielona ale to nie robi sie cały czas tylko sporwdycznie tylko dzis ma jakies humory ze mu przeszlo dopiero jak dałem lejce z drugiego 

Opublikowano

A jeszcze jedno. Alternator ma oryginalny regulator napięcia? Odepnij wtyczkę od sterowania regulatorem przy alternatorze jak silnik pracuje i zobaczysz czy nie będzie tego samego.

Opublikowano
1 minutę temu, malos86 napisał(a):

A jeszcze jedno. Alternator ma oryginalny regulator napięcia? Odepnij wtyczkę od sterowania regulatorem przy alternatorze jak silnik pracuje i zobaczysz czy nie będzie tego samego.

Tak oryginalny ale nie odpinałem jutro sprawdzę czy bedzie jakaś zmiana