Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, muszę wymienić wszystkie tuleje na tylnym wózku i mam pytanie jakie wy tuleje polecacie zwykłe czy poli? Auto to przed liftowe 2.2, także nie ma szaleństwa i pytanie czy tuleje z poli nie będą za słabo tłumić całego wózka? Opinie są naprawdę różne od wrzucania całego tyłu w poli, po mieszanie zwykłych tulei na dyfer reszta w poli. Z początku byłem przekonany wrzucić na cały wózek tuleje z lemfordera, ale ostatnio u nich z jakością części jest różnie.

Opublikowano

W M47N miałem wózek na czerwonym Strongflexie, 9'tka żółta z Olkusza, reszta zawieszenia na tradycyjnych tulejach Lemforder/Meyle HD i było ok 😉

Opublikowano

Właśnie dużo osób ostatnio pisze, że lemforder ostro poleciał w dół z jakością i lepsze Meyle HD. Jakoś tak szczerze co do poli to jestem sceptyczny i chyba więcej jest opinie jednak żeby brać zwykłe tuleje na cały tył jak się auta nie upala. 

Opublikowano

Ja poszedłem w poli tylko ze względu na łatwość montażu. Nie mam prasy, a potrzebowałem zrobić to w jedno popołudnie 😉 Tradycyjne gumy do normalnej jazdy będą jak najbardziej ok. 

Opublikowano

Akurat ja będę oddawał auto do mechanika, będzie ściągał wózek, piaskował i malował proszkowo więc prase ma to nie problem. Jednak pójdę w zwykle tuleje ale z Meyle Hhd