Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , złamałem lusterko jak na foto niżej. Pękł chyba tylko ten trzpień w środku. Wszystko mam całe tylko ten trzpień w środku. Jak się to nazywa ? Czy z aliexpres będzie OK ? Nie mam elektrycznych lusterek X1 E84 2010 rok. Zdjęcie poglądowe. 

Zrzut ekranu 2025-08-12 192828.png

Zrzut ekranu 2025-08-12 192809.png

Opublikowano

Już dziękuje za pomoc  bo zamówiłem trzpień za 20 złotych na aliexpres , ścisk 40 złotych w brico, dwa monstery 12 złotych czyli w sumie koszt naprawy kosztował mnie 80 złotych. Naprawione i po raz kolejny stwierdzam ,że inżynierowie z BMW to dzbany bo jak mozna dać tak potężną sprężynę do lusterka ? To nie amortyzator xD 

Opublikowano
13 godzin temu, TactiX napisał(a):

inżynierowie z BMW to dzbany bo jak mozna dać tak potężną sprężynę do lusterka ?

Nie inżynierownie z BMW, bo inne marki też tak mają skonstruowane lusterka. A po drugie ta "potężna sprężyna" ma za zadanie utrzymać lusterko w pozycji. Gdyby była słabsza to przy 140km/h i większym podmuchu wiatru lusterko mogłoby Ci się złożyć. A wtedy byś psioczył, że dali g*wno a nie spręzynę... 😉